Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Recept afdrukken
Knolselderijsoep met pastinaak en dille
Voorbereidingstijd
10
min
Bereidingstijd
20
min
Totale tijd
30
min
Porties:
8
Auteur:
Ruud
Ingrediƫnten
1,5
L
groente bouillon
300
gram
pastinaak
1
knolselderij
2
sjalotjes
Teentje knoflook
Bosje dille
1
TL
kurkuma
Peper naar smaak
Olijfolie
Half blikje kikkererwten
Instructies
Voor de soep
- Snij de knolselderij en pastinaak in stukken
- Hak de sjalotjes, knoflook en de steeltjes van de dille fijn
- Vergeet ook de dille zelf niet fijn te hakken. Maar houd dit apart van de steeltjes
- Zet een pan met een scheut olijfolie op het vuur
- Fruit de sjalotjes voor twee minuten
- Voeg nu de knoflook en dille steeltjes toe en fruit nog twee minuten
- Strooi er nu de kurkuma overheen en meng alles goed door elkaar
- Voeg nu de knolselderij en pastinaak toe
- Giet de bouillon in de pan en voeg peper naar smaak toe
- Laat 20 minuten koken
- Pureer met een staafmixer en voeg de dille toe
Voor de kikkererwten croutons
- Zet de oven op grill stand en op 180 graden
- Pak een mengkom en voeg er een 3 EL olijfolie aan toe
- Doe nu de kikkererwten erbij en meng totdat ze allemaal onder de olie zitten
- Pak een ovenschaal en leg de kikkererwten er in
- Zet nu voor 20-25 minuten in de oven
Notities
Serveer de soep met de kikkererwten croutons en wat dille ter garnering.
Eetsmakelijk!