Ga terug

Knolselderijsoep met pastinaak en dille

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Porties: 8
Auteur: Ruud

Ingrediƫnten

  • 1,5 L groente bouillon
  • 300 gram pastinaak
  • 1 knolselderij
  • 2 sjalotjes
  • Teentje knoflook
  • Bosje dille
  • 1 TL kurkuma
  • Peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Half blikje kikkererwten

Instructies

Voor de soep

  • - Snij de knolselderij en pastinaak in stukken
  • - Hak de sjalotjes, knoflook en de steeltjes van de dille fijn
  • - Vergeet ook de dille zelf niet fijn te hakken. Maar houd dit apart van de steeltjes
  • - Zet een pan met een scheut olijfolie op het vuur
  • - Fruit de sjalotjes voor twee minuten
  • - Voeg nu de knoflook en dille steeltjes toe en fruit nog twee minuten
  • - Strooi er nu de kurkuma overheen en meng alles goed door elkaar
  • - Voeg nu de knolselderij en pastinaak toe
  • - Giet de bouillon in de pan en voeg peper naar smaak toe
  • - Laat 20 minuten koken
  • - Pureer met een staafmixer en voeg de dille toe

Voor de kikkererwten croutons

  • - Zet de oven op grill stand en op 180 graden
  • - Pak een mengkom en voeg er een 3 EL olijfolie aan toe
  • - Doe nu de kikkererwten erbij en meng totdat ze allemaal onder de olie zitten
  • - Pak een ovenschaal en leg de kikkererwten er in
  • - Zet nu voor 20-25 minuten in de oven

Notities

Serveer de soep met de kikkererwten croutons en wat dille ter garnering.
Eetsmakelijk!