Go Back

Geroosterde paprikasoep met feta

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Porties: 8
Auteur: Ruud

Ingrediƫnten

  • Pot geroosterde paprika's
  • Een rode ui
  • Flinke teen knoflook of twee kleintjes
  • Verse rode paprika
  • 0,5 winterpeen
  • 1 L groente bouillon
  • 0,5 citroen voor sap
  • Bosje tijm
  • Blok feta liefst verse van de Turkse supermarkt
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies

  • Hak de de rode ui en de knoflook fijn en zet apart in een kommetje.
  • Snij nu de geroosterde paprika, verse paprika en peen in kleine stukjes.
  • Rins de blaadjes van de takjes tijm en en hak ze nog even goed fijn.
  • Zet een 1,5L pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
  • Voeg nu de rode ui en knoflook toe en fruit op een laag vuur ongeveer 5 minuten.
  • Na 2 a 3 minuten kan ook de tijm erbij.
  • Je kunt nu de paprika en peen toevoegen. Schep alles goed door elkaar.
  • Schenk nu de bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten koken.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe*.
  • Hak ondertussen de feta in kleine stukjes.
  • Pureer nu de soep met een staafmixer.
  • Voeg nu beetje bij beetje 2/3 van de feta toe en knijp een halve citroen uit en roer dit met een lepel door de soep heen. Proef af en toe of er genoeg feta in zit.
  • Dien op en bestrooi je gevulde soepkom met het resterende feta.

Notities

*zelf voeg ik eigenlijk nooit extra zout toe. In de bouillon zit vaak al genoeg zout en de feta geeft ook een hartige smaak af.