Go Back

Spaghetti met inktvis en garnalen

Onweerstaanbaar lekker recept voor spaghetti met inktvis en garnalen
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Porties: 2
Auteur: Foodsels

Ingrediƫnten

  • Ongeveer 150 gram spaghetti
  • 100 gram garnalen
  • 150 gram inktvisringen liefst vers
  • Sjalotje - versnipperd
  • Teentje knoflook - fijn gehakt
  • 250 gram cherry tomaten - gehalveerd
  • 50 gram zwarte olijven - fijn gehakt
  • 1 EL kappertjes
  • Citroen - rasp en sap
  • Bosje peterselie - fijn gehakt
  • Peper & zout
  • Scheutje olijfolie

Instructies

  • Zet een pan op het vuur en fruit de sjalot. Voeg er vervolgens de knoflook en het pepertje aan toe. Fruit nog even aan en voeg dan de cherry tomaten toe.
  • Wanneer de cherry tomaten zacht worden voeg je de kappertjes, olijven en een deel van de peterselie toe.
  • Laat op een zacht vuurtje de ingrediĆ«nten een saus worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten
  • Zet ondertussen een pan op het vuur en kook de spaghetti
  • Wanneer de saus klaar is zet je hem apart in een mengkom. Voeg nogmaals een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak de inktvisringen en garnalen enkele minuten op een hoog vuur. Let goed op, want ze garen snel.
  • Zijn de inktvisringen en garnalen gaar? Voeg dan de saus toe en laat je alle smaken in elkaar trekken op een laag vuurtje totdat de spaghetti gaar is.
  • Giet de spaghetti af. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en zorg dat alle spaghetti goed door de olijfolie wordt gemengd. Voeg de spaghetti toe aan je sauspan.
  • Meng alles goed door elkaar. Rasp er de citroenrasp over en besprenkel met wat citroensap en peterselie.