Ga terug

Marokkaanse couscous salade met sinaasappeldressing

Voorbereidingstijd15 min
Porties: 2
Auteur: Foodsels

Ingrediënten

  • 140 gram couscous
  • 120 gram ontpitte dadels
  • 50 gram pistachenoten
  • 1 sinaasappel geschild en in partjes gesneden
  • 90 gram jonge spinazie blad
  • 1 sinaasappel gepeld*
  • 1 TL olijfolie*
  • ½ TL zout*
  • 8 gram verse koriander*
  • 2 EL water om de dikte aan te passen*

Instructies

  • Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de couscous 20 minuten afkoelen voor een koude salade.
  • Hak de dadels en pistachenoten fijn.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en pureer tot een fijn mengsel. Haal eventueel stukjes sinaasappel die niet goed gepureerd zijn uit het mengsel.
  • Meng nu de couscous, dadels, pistachenoten (bewaar wat voor garnering),sinaasappelpartjes en spinazie.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Besprenkel de salade met de dressing en garneer met pistachenootjes en koriander.

Notities

* Voor de dressing
Serveer direct voor het lekkerste resultaat.