Ga terug

Marokkaanse pizza met garnalen

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd12 min
Totale tijd22 min
Porties: 2
Auteur: Foodsels

Ingrediƫnten

  • 2 Magioni pizzabodems
  • 16 EL passata
  • 1 Teentje knoflook fijn gehakt
  • 1 kleine rode ui in ringen gesneden
  • 0,25 paprika in reepjes gesneden
  • 20 garnalen
  • Pecorino kaas geraspt
  • 1 wortel gerapst
  • 50 gram courgette geraspt
  • Peper en zout
  • 1 TL harissa als je niet zo tegen pittig kan, doe je wat minder
  • 0,25 TL komijn
  • 0,25 TL korianderzaad
  • 0,50 TL kurkuma
  • 0,5 zakje saffraan*

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden (Ja, er staat wat anders op de verpakking maar doe eigenwijs met me mee)
  • Pak een mengkommetje en voeg hier de harissa, specerijen, peper, zout, knoflook en passata aan toe. Houd een beetje van de specerijen over voor de garnalen. Zet het vervolgens een paar minuten weg, zodat de smaken er goed intrekken.
  • Meng de rest van de specerijen met de garnalen en zet apart.
  • Besmeer de pizzabodems met het passata mengsel en strooi er 80% van de kaas overheen.
  • Verdeel vervolgens de geraspte wortel en courgette over de pizza's
  • Plaats er vervolgens de paprika en de garnalen op en strooi het laatste beetje kaas over de pizza's.
  • Plaats de pizza's als een volleerde Italiaanse pizzabakker voor 12 minuten in de oven.
  • Vergeet niet knetter lekker te eten.

Notities

*Ik koop zakjes saffraan bij de Turkse supermarkt