Ga terug

Shaksuka

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Porties: 4
Auteur: Ruud

Ingrediƫnten

  • Scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook versnipperd
  • 2 grote rode uien versnipperd
  • 3 tomaten in stukjes
  • Blik tomatenblokjes
  • Bosje koriander fijn gehakt
  • 2 EL harissa
  • 200 gram feta maar meer is natuurlijk altijd beter ; )
  • 5 eieren
  • Zout en peper
  • 1 TL kurkuma
  • 0,5 TL kaneel
  • 1 TL gemalen koriander
  • 0,5 TL komijn

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie
  • Fruit de uien en knoflook
  • Doe er de kruiden, zout en peper bij en meng alles goed door elkaar
  • Voeg vervolgens de tomaten, tomatenblokjes uit blik en de harissa toe.
  • Laat het geheel 15 minuten 'in koken' en voeg wanneer de saus dik genoeg is de eieren toe. Doe dit door 5 kuiltjes te maken en daar de eieren in te doen
  • Kruimel er vervolgens de feta overheen
  • Zet de pan nu 12 minuten in de oven

Notities

Wanneer de eieren zijn gestold, is het gerecht klaar. Besprenkel met koriander en serveer met lekker naanbrood. Enjoy!