0,75ELrode curry pastaWees voorzichtig. Is snel te heet.
2TLgaram masala
0,5limoen
1bosjekorianderFijn gehakt
1ELkokosolie
peper en zout
Instructies
Zet de pan met de kokosolie op het vuur. Fruit de rode ui op laag vuur voor 3 minuten. Voeg er vervolgens de knoflook bij en fruit voor nog 2 minuten.
Voeg de garam masala toe en roer alles goed door elkaar. Voeg nu de rode linzen toe en roer alles nogmaals goed door elkaar. Bak 2 minuten de linzen aan.
Doe er vervolgens de zoete aardappel, peen en pompoen bij en schep alles goed door elkaar zodat alle kruiden goed verdeeld zijn over de groenten.
Giet er nu de kokosmelk en de tomatenblokjes bij. Voeg er nog een flinke scheut water aan toe en roer er vervolgens de currypasta doorheen. Vergeet niet peper en zout naar smaak toe te voegen.
Laat dit met de deksel op de pan 20-25 minuten koken. Zorg dat de linzen voldoende vocht krijgen en laat ze niet droogkoken. Voeg waar nodig extra water bij.
Serveer met rijst. Bestrooi met verse koriander en besprenkel met limoensap om het helemaal af te maken.