Ga terug

Pastasalade met avocado

Recept voor zomerse pastasalade met avocado, cottage cheese en pompoenpitten
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Salade
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: avocado, citroen, cottage cheese, gezond, pasta, penne, pompoenpitten, sjalot, spinazie, vegetarisch, zongedroogde tomaten
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 150 gram penne
  • 0,5 citroen sap en rasp
  • 1 avocado
  • 50 gram baby spinazie
  • 150 gram cottage cheese 1 bakje
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • 1 handje pompoenpitten

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Versnipper het sjalotje. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Snij de avocado in blokjes.
  • Rooster de pompoenpitten.
  • Pak een mengkom of serveerschaal. Voeg de penne toe samen met de olijfolie en de cottage cheese. Meng goed door elkaar. Voeg nu de baby spinazie toe en meng verder door elkaar.
  • Voeg nu de avocado, het sjalotje en de zongedroogde tomaten toe.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe. Rasp de citroen boven de salade en besprenkel met citroensap van een halve citroen. Eet smakelijk!