Ga terug

Gegrilde venkelsoep

Recept voor gergrilde venkelsoep met prei en ricotta
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: Soep
Trefwoord: knoflook, prei, ricotta, soep, ui, vegetarisch, venkel
Porties: 4

Equipment

  • Grote pan
  • Grillpan

Ingrediƫnten

  • 1 venkelknol
  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • 1 grote teen knoflook of 2 kleintjes
  • 100 gram ricotta klein bekertje
  • 1 blokje groente bouillon
  • peper
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 TL komijnzaad liefst niet gemalen
  • 1 TL oregano

Instructies

  • Snij de venkelbol in vieren en halveer de prei en maak hem schoon. Wrijf ze in met olijfolie en grill ze tot ze een mooi kleurtje hebben. Ongeveer 8 minuten.
  • Versnipper de ui en de knoflook. Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en voeg de komijnzaadjes toe. Voeg de ui en knoflook toe wanneer de zaadjes beginnen te springen. Fruit voor ongeveer 5 minute op matig vuur.
  • Snij de venkel en prei in kleine stukjes. Voeg vervolgens de oregano toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de venkel en prei toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens het bouillonblokje toe en 1 liter kokend water. Kook de soep voor 20 minuten.
  • Zet ze staafmixer in de pan en pureer de soep. Voeg vervolgens de ricotta toe en meng door de staafmixer aan te zetten. Voeg naar smaak peper toe. Eet smakelijk!

Notities

Heb je geen komijnzaadjes, maar gemalen komijnzaad? Voeg de komijn dan pas toe wanneer je de oregano toevoegt. Anders verbrand de komijn en dat gaat ten koste van de smaak.