Ga terug

Pompoen stoofschotel met abrikozen

Pompoen tajine of stoofschotel met abrikozen en kikkererwten
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd50 min
Gang: Hoofdgerecht, stoofschotel, tajine
Keuken: Marokkaans
Trefwoord: kikkererwten, pompoen, stoofschotel, tajine, tomatenblokjes, vegetarisch
Porties: 4

Equipment

  • Tajine of hapjespan

Ingrediƫnten

  • 500 gram pompoen in blokjes gesneden
  • 2 sjalotten fijn gehakt
  • 400 gram kikkererwten 1 blik
  • 0,5 paprika in kleine stukjes
  • 0,5 peen in kleine blokjes
  • 200 gram gedroogde abrikozen gehalveerd
  • 800 gram tomatenblokjes 2 blikken
  • 1 TL kurkuma
  • 0,5 TL kaneel
  • 0,3 TL gerookte paprika
  • 1 TL komijn
  • peper en zout
  • 2 EL olijfolie

Instructies

  • Pak een mengkom en doe er de tomatenblokjes, kurkuma, kaneel, gerookte paprika, komijn, peper en zout in. Meng alles goed door elkaar.
  • Zet de tajine of hapjespan op het fornuis en voeg er de pompoen, sjalotten, kikkererwten en abrikozen aan toe.
  • Gooi vervolgens het tomatenmengsel over de ingrediĆ«nten heen.
  • Voeg wat (kokend) water toe aan de pan en laat het geheel 40 minuten stoven.
  • Dien op met couscous. Eet smakelijk!