Loading...

Wat, Slasoep?!

recept slasoep

Slasoep. Waneer ik aan vrienden laat vallen dat dit op het menu staat wordt ik steevast raar aangekeken. Ja, van sla kun je dus ook soep van maken. Je verwacht het misschien niet zo snel. Want bij sla denk je eerder aan een salade, een sandwich of decoratie bij een maaltijd. Maar slasoep is verrassend lekker!

Maar eerlijk is eerlijk. Toen ik het zelf voor het eerst op het menu zag staan heb ik ook verbaasd gekeken.  In eerste instantie moest ik zelf ook even aan het idee wennen, maar eenmaal geprobeerd was ik om. Het is echt super smaakvol! Dat wil ik mijn lieve food vriendjes en vriendinnetjes natuurlijk niet onthouden. En ja ook dit valt onder de noemer ‘superfood’. Waarom? Er zitten veel vitamines en vezels in. En het is ook nog eens supersnel klaar is. Wat wil je nog meer? Slasoep it is vandaag!

 

Wat heb je nodig voor de slasoep?

  • 1 ui versnippert
  • 2 kroppen sla (vrij logisch toch?) gesneden
  • 1 avocado in stukjes
  • Griekse yoghurt (al was het alleen maar uit Europese noodsteun)
  • 1 Limoen
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 1L groente bouillon
  • 1 scheutje olijfolie

 

En dit ga je doen

  1. Pak een grote pan en bak de ui en knoflook 2 minuutjes.
  2. Schenk er dan de bouillon en het sap van de limoen bij.
  3. Doe er vervolgens de sla en het sap van de limoen bij.
  4. Pak je staafmixer en pureer tot een mooie gladde soep.
  5. Proef en voeg naar smaak wat Griekse yoghurt toe. Zelf doe ik ongeveer 3 grote eetlepels.

 

BAM! Deze slasoep is klaar om te eten. Eet smakelijk!

 

You might also like