Loading...

Spaghetti met inktvis en garnalen

spaghetti met inktvis en garnalen

Soms ontstaan recepten gewoon omdat iets anders niet lukt. Zo ook deze spaghetti. Ik wil al een tijdje octopus eten. Maar op een of andere manier is dat bij mij in de buurt lastig verkrijgbaar. Gelukkig heb ik inmiddels ontdekt dat de lokale visboer op de markt het wel heeft! Maar als je dan vervolgens een te traag weekendtempo aanhoudt, is de octopus inmiddels uitverkocht. Balen! Wat nu? Hij had nog wel inktvis en ik besloot dan maar om daar spaghetti mee te maken. En eerlijk is eerlijk, het resultaat was minstens zo lekker als dat de octopus is in mijn hoofd 😉

Vers is altijd het lekkerst

Vers is vis natuurlijk het lekkerst. Meestal haal ik de garnalen bij de plaatselijke toko uit de diepvries. Puur uit praktisch oogpunt. Want zo kan ik thuis op elk gewenst moment snel een lekkere curry of salade met garnalen maken. Maar het liefst koop ik ze ook vers. Dit soort recepten doen mij wegdromen naar een van mijn vakanties in Italië. Heerlijk eenvoudige pasta’s met vis en schaaldieren. Gelukkiger kan je mij niet maken. Gecombineerd met een frisse witte wijn maak je van elke tuin of balkon je eigen Italiaanse terras. 

Leef je uit

Mijn advies als je met dit soort recepten aan de slag gaat? Leef je uit! En houd je vooral niet al te veel aan het recept. Houd je van schelpen? Voeg ze toe! Liever gamba’s dan kleine garnaaltjes? Doe het. Zelf laat ik me ook liever inspireren door een recept dan dat ik me aan alle regeltjes houd.

Spaghetti met inktvis en garnalen
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. Ongeveer 150 gram spaghetti
  2. 100 gram garnalen
  3. 150 gram inktvisringen (liefst vers)
  4. Sjalotje - versnipperd
  5. Teentje knoflook - fijn gehakt
  6. 250 gram cherry tomaten - gehalveerd
  7. 50 gram zwarte olijven - fijn gehakt
  8. 1 EL kappertjes
  9. Citroen - rasp en sap
  10. Bosje peterselie - fijn gehakt
  11. Peper & zout
  12. Scheutje olijfolie
Instructions
  1. Zet een pan op het vuur en fruit de sjalot. Voeg er vervolgens de knoflook en het pepertje aan toe. Fruit nog even aan en voeg dan de cherry tomaten toe.
  2. Wanneer de cherry tomaten zacht worden voeg je de kappertjes, olijven en een deel van de peterselie toe.
  3. Laat op een zacht vuurtje de ingrediënten een saus worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten
  4. Zet ondertussen een pan op het vuur en kook de spaghetti
  5. Wanneer de saus klaar is zet je hem apart in een mengkom. Voeg nogmaals een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak de inktvisringen en garnalen enkele minuten op een hoog vuur. Let goed op, want ze garen snel.
  6. Zijn de inktvisringen en garnalen gaar? Voeg dan de saus toe en laat je alle smaken in elkaar trekken op een laag vuurtje totdat de spaghetti gaar is.
  7. Giet de spaghetti af. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en zorg dat alle spaghetti goed door de olijfolie wordt gemengd. Voeg de spaghetti toe aan je sauspan.
  8. Meng alles goed door elkaar. Rasp er de citroenrasp over en besprenkel met wat citroensap en peterselie.
Foodsels https://foodsels.nl/

You might also like