Loading...

Saffraan risotto met mosselen

saffraan risotto met mosselen

Saffraan risotto met mosselen. Het blijkt dus vrij eenvoudig om twee van mijn lievelingsgerechten samen te voegen.  Twee heerlijke ingrediënten verenigd in een risotto. Hier mag je me voor wakker maken. Voor een goede risotto heb je misschien wat geduld nodig, maar wanneer je het eind resultaat proef weet je dat het niet voor niks is geweest.

Blijf variëren met risotto

Lust je geen mossels of vind je ze saai? Je kunt ze natuurlijk eenvoudig vervangen door vongole. Maar ook kabeljauw doet het erg goed. Voeg de vis in de laatste vijf minuten toe en laat mee garen met je risotto. 

Hoe weet je wanneer de risotto goed is?

Dat blijkt nogal een dingetje. Maar eerlijk het is niet zo moeilijk. Op een pakje risotto staat een kooktijd van ongeveer 13 minuten. Vergeet dit en proef de rijst na ongeveer 15  minuten zelf. Bijt op de korrel en als deze nog niet zacht is moet hij nog verder koken. Let erop dat het vuur niet te hoog staat. Hierdoor zal de risotto snel aanbranden.

Wat heb je nodig voor de risotto met mosselen?

Voor twee personen

·      80 ML witte wijn voor de mosselen (+ 120 ML voor de risotto)
·      Een ui
·      Teentje knoflook
·      Scheutje olijfolie
·      200 gram risotto
·      Een paar draadjes saffraan geweekt in een bakje water
·      1 L visbouillon
·      Bosje fijngehakte peterselie
·      3 EL Parmezaanse kaas
·      2 volle handen mosselen

Wat moet je doen voor deze risotto met mosselen?

1.    Maak de mosselen schoon en sorteer de slechte er uit.
2.    Stoom de mosselen in een afgesloten pan met de witte wijn tot ze zijn opengesprongen. Giet ze af en laat ze staan.*
3.    Hak de ui en het teentje knoflook fijn en bak ze in een grote pan in een scheutje olijfolie.
4.    Voeg na 3 minuten de risotto toe en roer rond tot de korrels glimmen van de olie.
5.    Nu is het tijd voor de wijn en de saffraan.Voeg de ingrediënten toe samen met een paar scheppen bouillon. 
6.    Schep steeds bouillon bij de risotto, zodat de rijst constant onder water staat. Laat de rijst vervolgens indikken, maar kijk uit dat hij niet te droog wordt.
7.    Serveer de risotto in een diep bord. Schep de mosselen er over. Maak af met Parmezaanse kaas en peterselie. Eet smakelijk!  

*Gebruik eventueel het kookvocht om je risotto in te koken. Dit geeft extra smaak!

 

You might also like