Loading...

Romige boerenkoolsoep

boerenkoolsoep recept

Je gelooft het misschien niet, maar boerenkool is ook een superfood. Dat komt omdat het tjokvol vitamine B12 en vitamine C zit. En daarnaast ook nog een belangrijke bron van Kalium en Calcium is. Goed om te eten dus, maar wat kan je allemaal met boerenkool buiten de traditionele stampot? Zelf ben ik namelijk geen fan van stampotten. En dus vind ik het een uitdaging om met dit soort traditionele Nederlandse ingrediënten eens wat anders te maken. Daarom maar een soep. Want ja zeg nou zelf. Je kunt toch bijna overal soep van maken?! Deze boerenkoolsoep zal je in ieder geval niet teleurstellen. Lekker, gezond en ook nog eens snel klaar.

Wat heb je nodig voor de boerenkoolsoep?

  • 5 EL boter
  • 1 grote gele ui, grof gehakt
  • 3 grote aardappelen, geschild en grof gehakt
  • 1,5 liter  groentebouillon
  • 200 gram gehakte boerenkool, zonder stengels
  • 480 ML melk
  • Zout en peper naar smaak

Dit ga je doen

  1. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de uien en aardappelen toe en bak tot het goudbruin is in 5 minuten terwijl je er zout en peper over strooit.
  3. Voeg 1200 ML bouillon en de boerenkool toe. Laat dit in 5-10 minuten sudderen totdat de boerenkool zacht en donkergroen wordt.
  4. Zet de staafmixer in de pan en pureer de soep totdat deze helemaal glad is.
  5. Roer nu de melk en overgebleven bouillon door de soep. De hoeveelheid hangt af van hoe dik je wilt dat de soep is.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de soep met geroosterde broodjes met kaas of hummus.

 

Tip: Dit recept is naar wens aan te passen – voeg meer kruiden toe, gebruik meer aardappelen, meer boerenkool, meer bouillon wat je maar wilt! Ook leuk om te weten: hoe meer boerenkool je toevoegt, hoe feller groen je soep zal zijn.

 

 

Eet smakelijk!

 

 

You might also like