Kooktijd: 18 minuten – Tonijn quesadilla is perfect voor als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Bijvoorbeeld als het lekker weer is. Dan zit je toch liever in je tuintje of niet?! Nou, precies. En voor dat soort luie momenten hebben ze ergens in een Spaanstalig deel van deze wereld quesadillas bedacht. Luie mensenvoer dus.
De oorsprong van de quesadilla
Het schijnt Mexicaans te zijn en betekent letterlijk ‘kaasdingetje’ (zegt wikipedia. dat verzin ik heus niet zelf). Dat klinkt dan al gelijk een stuk positiever én, het moet gezegd worden, dekt lekker de lading. Want kaas in overvloed.
Gezond of niet gezond?
Verder is het trouwens ook best gezond. Al hangt het er natuurlijk wel vanaf wat je er tussen doet. Maar deze versie met tonijn en de nodige groente voldoet daar toch behoorlijk aan. Lekker bij een soepie of met een biertje of allebei. Doe dat maar. Niet omdat het gezond is, maar wel gewoon lekker.
Tonijn quesadillas
Ingrediënten
- 4 torilla's
- 0,5 avocado
- 1,5 EL kwark of Griekse yoghurt
- 1 blikje tonijn op water
- 0,5 tomaat
- 1 lente ui
- 1 rode peper
- 140 gram geitenkaas - geraspt
- 40 gram courgette - geraspt
- 30 gram wortel - geraspt
- Peper en zout
Instructies
- Prak je avocado tot moes en meng het in een mengkom met de kwark, peper en zout.
- Hak het pepertje fijn, snij de tomaat en lente ui in plakjes, rasp de groenten en kaas en laat de tonijn uitlekken.
- Leg je torilla's neer en smeer ze in met het avocado mengsel.
- Beleg nu je torilla's met een klein laagje kaas, gevolgd door de tonijn, groente en het pepertje en top af met de rest van de kaas.
- Leg nu de andere tortilla's er bovenop en druk goed aan.
- Zet een pan op het vuur met een klein drupje olijfolie en leg de quesadillas in de pan. Bak ze bruin en draai ze tijdig om.
- Snij ze in stukjes en klaar om te eten.
> Hier vind je meer vis recepten