Loading...

Bruschetta’s met ricotta en gegrilde asperges

recept bruschetta met gegrilde groene asperges, ricotta en pesto

Bruschetta’s leerde ik jaren geleden kennen op vakantie in het zuiden van Italië. In een klein kuststadje genaamd Salerno vlakbij Napels. Sindsdien heeft dit kleine hapje mijn hart gestolen. Het leuke is namelijk dat je er eindeloos mee kunt variëren. En wat je er ook mee doet, je maakt er altijd mensen blij mee. Om het aspergeseizoen te vieren bedacht ik deze variant met gegrilde groene asperges en ricotta. En hoe ze smaken? Dat moet je zelf maar gaan proeven! Ik ga natuurlijk niet alles voorkauwen 😉

 

bruschetta

 

Wat heb je nodig voor bruschetta’s?

 • 500 gram Asperges
 • 2 EL Extra Vergine Olijfolie
 • Grof zout en peper
 • 4 sneetjes Ciabatta of ander knapperig brood
 • 28 gram basilicum pesto
 • 125 gram Ricotta
 • 1 Sjalot, fijngesneden

 

En wat ga je doen?

 1. Verwarm de grillpan.
 2. Spoel de asperges af en breek de uiteinden van elke asperge af (houdt beide uiteindes vast en buig deze, de asperge breekt vanzelf op de juiste plaats). Gooi de uiteinden weg.
 3. Mix de asperges in een grote kom met 2 theelepels van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Grill de asperges ongeveer 3 minuten totdat ze zacht zijn en er griltekens verschijnen.
 4. Besprenkel 2 eetlepels van de olijfolie over de ciabatta sneetjes en gril het brood totdat het geroosterd is met grillmerken, zo’n 2 minuten.
 5. Smeer een eetlepel pesto over elke Ciabatta snee. Schep hier een paar eetlepels ricotta over en leg hier de gegrilde asperges bovenop (Je zult asperges overhouden – deze kun je gebruiken om los te eten, of toe te voegen aan een pasta of salade).

  Versier de bruschetta’s met wat fijngesneden lente-uitjes en besprenkel met de resterende 2 eetlepels olijfolie en een beetje zwarte peper.

 

Eet smakelijk!

 

 

You might also like