Loading...

Pittige pompoen stoofschotel

recept voor pompoen stoofschotel met kikkererwten en tomaat

Kooktijd: 35 minuten – 

Recept voor pittige pompoen stoofschotel

Man wat ben ik blij met het najaar. Sowieso vind ik dit een heerlijk jaargetijde, maar het feit dat ook de pompoenen weer in de schappen van de supermarkt liggen speelt ook een grote rol. Ik ben een enorme fan van pompoen. Het heeft een heerlijke smaak en leent zich voor een grote verscheidenheid aan recepten. Of het nu gaat om risotto, een tajine, geroosterd of zoals dit recept voor pompoen stoofschotel. 

Dit recept voor pompoen stoofschotel is heerlijk voor de donkere en koude dagen van het jaar. Naast de heerlijke smaken van de gerookte paprika, komijn en chili geeft het je een heerlijk warm gevoel. Ik eet het vaak met zilvervlies rijst. Maar je kunt het ook met couscous eten.

Pompoen is super gezond

Daarnaast is pompoen ook nog eens super gezond en zit het boordevol vezels, vitamine C en E, is het rijk aan calcium en ijzer en heeft het amper calorieën.  

Heb je deze pompoen stoofschotel gemaakt? Dan ben ik erg benieuwd wat jij hiervan vindt. Laat een bericht achter onderaan deze pagina.

Pompoen stoofschotel

Recept voor pompoen stoofschotel met kikkererwten, tomatenblokjes en baby spinazie.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd35 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: kikkererwten, pompoen, spinazie, stoofschotel
Porties: 4

Equipment

  • Hapjespan met deksel

Ingrediënten

  • 400 gram Pompoen in kleine blokjes
  • 1 blik Kikkererwten van 400 gram
  • 2 blikken Tomatenblokjes van 400 gram
  • 1 Rode ui
  • 2 Tenen knoflook
  • 100 gram Baby spinazie
  • 1 TL Paprikapoeder mild
  • 0,3 TL Gerookte paprikapoeder
  • 1 TL Komijn
  • 0,3 TL Chilipoeder
  • 300 gram Zilvervlies rijst
  • 3 EL Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Hak de rode ui en knoflook fijn.
  • Zet de pan op het vuur met de olijfolie. Wanneer deze heet is fruit je op een matig vuur de rode ui voor 4 minuten. Vervolgens doe je de knoflook erbij en fruit je nog 2 minuten.
  • Voeg nu de specerijen en de peper en zout toe. Blus af met de twee blikken tomatenblokjes. Roer alles goed door elkaar tot een heerlijk geurend mengsel.
  • Voeg nu de kikkererwten en pompoen toe. Schep alles goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten op een matig vuur pruttelen.
  • Hak ondertussen de peterselie fijn en kook de rijst.
  • Haal de deksel na 20 minuten van de pan. Voeg de spinazie toe en laat nog 5 minuten het overtollige vocht uitkoken. Je wilt een sappig en een beetje sticky mengsel als resultaat.
  • Schep de rijst samen met het mengsel op een bord. Bestrooi met peterselie. Eet smakelijk.

Heb je dit recept gemaakt? Laat dan een bericht achter!

> hier vind je meer vegetarische recepten

You might also like

No Comments

    Leave a Reply

    Rating recept