Loading...

Knolselderijsoep met pastinaak en dille

Knolselderijsoep recept met pastinaak en kikkererwten

Knolselderijsoep stond sinds kort op mijn lijstje eens te maken. Dat komt omdat ik in de supermarkt altijd langs de knolselderijen loop en mij altijd afvraag wat ik daarmee kan maken. Het is een groente die ik zelf niet veel gebruik in de keuken en daarom vind ik het extra leuk om daarmee te experimenteren.

Geen zin in pastinaak in je knolserldeijsoep?

Lust  je geen pastinaak of kun je het lastig krijgen? Geen probleem. Deze knolselderijsoep leent zich ook erg goed om venkel toe te voegen. Vervang in dat geval de 300 gram pastinaak voor een flinke venkelknol.

Croutons van kikkererwten

Heel eenvoudig te maken en supergezond. Maar mocht je niet van kikkererwten houden dan kun je ze altijd vervangen voor gewone croutons of ze gewoon weglaten. Soms vind men kikkererwten melig. Maar doordat je ze roostert valt dat heel erg mee. Ze worden er lekker knapperig van.

Knolselderij is supergezond

Deze knolselderijsoep is ook nog eens knettertje gezond. Knolselderij bevat namelijk veel vezels, vitamine K, C, B6 en fosfor.

 

Knolselderijsoep met pastinaak en dille
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 1,5 L groente bouillon
  2. 300 gram pastinaak
  3. 1 knolselderij
  4. 2 sjalotjes
  5. Teentje knoflook
  6. Bosje dille
  7. 1 TL kurkuma
  8. Peper naar smaak
  9. Olijfolie
  10. Half blikje kikkererwten
Voor de soep
  1. - Snij de knolselderij en pastinaak in stukken
  2. - Hak de sjalotjes, knoflook en de steeltjes van de dille fijn
  3. - Vergeet ook de dille zelf niet fijn te hakken. Maar houd dit apart van de steeltjes
  4. - Zet een pan met een scheut olijfolie op het vuur
  5. - Fruit de sjalotjes voor twee minuten
  6. - Voeg nu de knoflook en dille steeltjes toe en fruit nog twee minuten
  7. - Strooi er nu de kurkuma overheen en meng alles goed door elkaar
  8. - Voeg nu de knolselderij en pastinaak toe
  9. - Giet de bouillon in de pan en voeg peper naar smaak toe
  10. - Laat 20 minuten koken
  11. - Pureer met een staafmixer en voeg de dille toe
Voor de kikkererwten croutons
  1. - Zet de oven op grill stand en op 180 graden
  2. - Pak een mengkom en voeg er een 3 EL olijfolie aan toe
  3. - Doe nu de kikkererwten erbij en meng totdat ze allemaal onder de olie zitten
  4. - Pak een ovenschaal en leg de kikkererwten er in
  5. - Zet nu voor 20-25 minuten in de oven
Notes
  1. Serveer de soep met de kikkererwten croutons en wat dille ter garnering.
  2. Eetsmakelijk!
Foodsels https://foodsels.nl/

You might also like