Loading...

Heerlijke harira soep

recept marokkaanse harira met kikkererwten, wortel, paprika, tomaat, ui en rode linzen

Harira soep wordt oorspronkelijk vooral gegeten met vermicelli en vlees. Nu ben ik geen vegetariër, maar vind ik het wel fijn om een beetje op mijn vleesconsumptie te letten. Het vlees heb ik in mijn versie dus geskipt. Ik probeer vooral zo gezond mogelijk te eten. Vermicelli laat ik daarom meestal weg. Maar voel je vrij om die gewoon toe te voegen. Ik mis het echter totaal niet.

De Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken is rijk aan vele heerlijke kruiden en specerijen. Dat inspireert mij enorm tijdens het koken. Naast dat ik regelmatig probeer om deze mooie smaken in andere traditionele gerechten te verwerken, probeer ik ook mijn eigen stempel te drukken op deze Marokkaanse klassieker. Zoals deze harira.

Geen zin om te koken?

Wat ik fijn vind aan het maken van een goed gevulde maaltijdsoep als harira, is dat ik na het maken van een grote pan soep direct genoeg heb voor een heel weeshuis. Mijn vriezer puilt dan ook uit met allerlei heerlijke gerechten zoals harira. Waarschijnlijk ken je het wel. Je hebt geen zin om te koken door de week. Ik ken het probleem. Maar gelukkig heb ik dan altijd wel iets gezonds in de vriezer liggen.

 

Harira soep

Goed voor ongeveer 8 flinke maaltijdporties
Porties: 8

Ingrediënten

  • 200 gram rode linzen
  • Teentje knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 stengels selderij
  • 1 paprika
  • 0,5 peen
  • Stukje verse gember +/- 2cm
  • Blik tomaten blokjes
  • Kikkererwten 1 blik
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Peterselie 1 bosje
  • Koriander 1 bosje
  • 1,5 L groente bouillon
  • 1 scheutje olijfolie
  • Vers gemalen peper
  • 1 TL komijn
  • 1 TL kurkumma
  • 0,5 TL kaneel
  • 1 TL paprikapoeder

Instructies

  • Snij de ui, paprika selderij en peen in stukken.
  • Hak de knoflook, peterselie en koriander fijn en rasp de verse gember.
  • Was de rode linzen en kikkererwten en zet alles even aan de kant.
  • Pak een schaaltje en voeg alle kruiden samen tot een mooi mengsel.
  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en laat hem een paar minuten zacht worden.
  • En nu het kruidenmengsel toe.
  • Daarna alle groenten en de kikkererwten. Roer het mengsel goed door.
  • Nu kan de bouillon, tomaten blokjes en puree erbij en laat het geheel ongeveer 5 minuten koken.
  • Voeg de rode linzen toe en laat het geheel ongeveer 12 minuten koken.
  • Check nu of de linzen en de peen zacht zijn. Zijn ze dat? Dan is je harira ready to eat!

Notities

Zelf vind ik het lekker om bij de kruiden ongeveer 0,25 TL gerookte paprika te doen naast de normale paprikapoeder. Dit geeft je soep een heerlijke kick aan je harira.
Heb jij dit recept gemaakt? Ik ben benieuwd of je het lekker vindt. Laat hieronder een reactie achter.

> Hier vind je meer heerlijke soep recepten

You might also like