Loading...

Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep recept met tijm en feta

Kooktijd: 30 minuten –

Recept geroosterde paprikasoep

Als ik ergens gek op ben dan is het wel geroosterde paprikasoep. Op een of andere manier prikkelt de smaak van geroosterde paprika’s mijn smaakpapillen maximaal. 

Is dit geen pastarecept?

Grappig genoeg is dit recept voor geroosterde paprikasoep eigenlijk een pasta recept dat elders op mijn website staat. Maar omdat dit een van mijn lievelingsrecepten is, vroeg ik mijzelf af of er ook niet een soeprecept in zat. En ja, dat blijkt zo!

Ga voor rode paprika!

Naast dat de rode paprika gewoon meer smaak heeft dan de groene bevat deze ook twee keer zoveel vitamine C. De groene paprika is eigenlijk gewoon een onrijpe rode paprika. Zonde dus om te gebruiken voor een heerlijke geroosterde paprikasoep. En trouwens, je kunt ook helemaal geen geroosterde groene paprika’s in pot kopen. 

Heb jij deze geroosterde paprikasoep gemaakt? Laat onderaan de pagina een bericht achter. Ik ben erg benieuwd of je het lekker vindt.

Geroosterde paprikasoep met feta
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. Pot geroosterde paprika's
  2. Een rode ui
  3. Flinke teen knoflook (of twee kleintjes)
  4. Verse rode paprika
  5. 0,5 winterpeen
  6. 1L groente bouillon
  7. 0,5 citroen (voor sap)
  8. Bosje tijm
  9. Blok feta (liefst verse van de Turkse supermarkt)
  10. Peper en zout
  11. Olijfolie
Instructions
  1. Hak de de rode ui en de knoflook fijn en zet apart in een kommetje.
  2. Snij nu de geroosterde paprika, verse paprika en peen in kleine stukjes.
  3. Rins de blaadjes van de takjes tijm en en hak ze nog even goed fijn.
  4. Zet een 1,5L pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
  5. Voeg nu de rode ui en knoflook toe en fruit op een laag vuur ongeveer 5 minuten.
  6. Na 2 a 3 minuten kan ook de tijm erbij.
  7. Je kunt nu de paprika en peen toevoegen. Schep alles goed door elkaar.
  8. Schenk nu de bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten koken.
  9. Voeg naar smaak peper en zout toe*.
  10. Hak ondertussen de feta in kleine stukjes.
  11. Pureer nu de soep met een staafmixer.
  12. Voeg nu beetje bij beetje 2/3 van de feta toe en knijp een halve citroen uit en roer dit met een lepel door de soep heen. Proef af en toe of er genoeg feta in zit.
  13. Dien op en bestrooi je gevulde soepkom met het resterende feta.
Notes
  1. *zelf voeg ik eigenlijk nooit extra zout toe. In de bouillon zit vaak al genoeg zout en de feta geeft ook een hartige smaak af.
Foodsels https://foodsels.nl/
Heb jij dit recept gemaakt? Laat hieronder een bericht achter.

> Hier vind je meer heerlijke soep recepten

You might also like