Loading...

Gegrilde venkelsoep met prei

Recept voor geroosterde venkelsoep met prei, sjalot, knoflook, ricotta, oregano en komijn.

Kooktijd: 35 minuten –

Ik ben gek op soep maken. Het is eenvoudig, gezond en snel klaar. En het leuke is dat je altijd soep kunt maken met wat je in huis hebt. Zo is ook dit recept voor geroosterde venkelsoep ontstaan. Die werd aan tafel al snel blogwaardig gevonden. Die wilde ik je dus niet onthouden.

Grill je groentes

Natuurlijk kun je dit recept voor venkelsoep maken zonder de venkel en prei eerst te grillen. Scheelt weer tijd denk je misschien. Maar het grillen van groenten geeft een extra smaak kick. Die wil je niet missen en is extra lekker met de oregano.  Dat geldt niet alleen voor deze venkelsoep, maar ook voor veel andere recepten. Probeer het zelf maar eens met je lievelingssoep.

Snel variëren met andere specerijen

Oh en wil je dit recept snel om toveren in je eigen klassieker? Vervang dan eens de komijn voor rozemarijn of mosterdzaadjes. Die gaan ook goed samen met venkel en prei. In het geval van mosterdzaad zou ik de ricotta achterwege laten. Nou ja kijk ook maar. Varieer er lekker op los!

 

Heb jij dit recept gemaakt? Ik ben benieuwd of je het lekker vindt! Laat een reactie achter onderaan deze pagina.

Gegrilde venkelsoep

Recept voor gergrilde venkelsoep met prei en ricotta
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: Soep
Trefwoord: knoflook, prei, ricotta, soep, ui, vegetarisch, venkel
Porties: 4

Equipment

  • Grote pan
  • Grillpan

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • 1 grote teen knoflook of 2 kleintjes
  • 100 gram ricotta klein bekertje
  • 1 blokje groente bouillon
  • peper
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 TL komijnzaad liefst niet gemalen
  • 1 TL oregano

Instructies

  • Snij de venkelbol in vieren en halveer de prei en maak hem schoon. Wrijf ze in met olijfolie en grill ze tot ze een mooi kleurtje hebben. Ongeveer 8 minuten.
  • Versnipper de ui en de knoflook. Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en voeg de komijnzaadjes toe. Voeg de ui en knoflook toe wanneer de zaadjes beginnen te springen. Fruit voor ongeveer 5 minute op matig vuur.
  • Snij de venkel en prei in kleine stukjes. Voeg vervolgens de oregano toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de venkel en prei toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens het bouillonblokje toe en 1 liter kokend water. Kook de soep voor 20 minuten.
  • Zet ze staafmixer in de pan en pureer de soep. Voeg vervolgens de ricotta toe en meng door de staafmixer aan te zetten. Voeg naar smaak peper toe. Eet smakelijk!

Notities

Heb je geen komijnzaadjes, maar gemalen komijnzaad? Voeg de komijn dan pas toe wanneer je de oregano toevoegt. Anders verbrand de komijn en dat gaat ten koste van de smaak.

You might also like

No Comments

    Leave a Reply

    Rating recept