Loading...

Broccolisoep met tijm en ricotta

recept voor broccoli soep met prei, courgette, tijm en ricotta

Kooktijd: 30 minuten – 

Recept voor romige broccolisoep met ricotta en tijm

Ik houd van soep. In alle geuren en kleuren. Het is een gerecht waarmee je zoveel kunt experimenteren. En het is bijna altijd lekker. Een soep moet wel vullen. Want van een waterig bouillonnetje is nog nooit iemand gelukkig geworden ;). Deze broccolisoep maakt mij zeker gelukkig. Hij is goed gevuld met groentes zoals prei en courgette en heerlijk romig door de ricotta. Het fijne van ricotta is dat het gerechten erg romig maakt, maar dat het niet erg vet is. Het is dus een smaakvol alternatief voor kookroom. 

Heb jij dit recept voor broccolisoep gemaakt? Ik ben erg benieuwd of je het lekker vindt. Laat een reactie onderaan deze pagina achter.

Broccolisoep

Recept voor romige broccolisoep met tijm en ricotta
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Soep
Trefwoord: broccoli, courgette, dille, prei, ricotta, soep, tijm, vegetarisch
Porties: 8 personen
Auteur: Ruud

Equipment

  • Grote soeppan

Ingrediënten

  • 1 Grote ui
  • 1 Grote teen knoflook Of 2 kleintjes
  • 500 gram Broccoli
  • 1 Prei
  • 0,5 Courgette
  • 0,5 bosje tijm
  • 0,3 bosje dille
  • 150 gram ricotta
  • 1 bouillonblokje

Instructies

  • Hak de courgette, prei en broccoli in stukken
  • Versnipper de ui en knoflook
  • Zet een pan op het vuur en fruit voor 4 minuten op matig vuur de ui. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg nu alle groentes, de takjes tijm, het bouillonblokje en 1 liter water toe. Kook de soep voor 20 minuten.
  • Hak ondertussen de dille fijn. Pureer na 20 minuten de soep en voeg de dille toe.

Heb je dit soep recept gemaakt? Laat hieronder een reactie achter.

> Hier vind je meer heerlijke soep recepten

You might also like

No Comments

    Leave a Reply