Loading...

5 x de lekkerste herfstsoepen

5 keer herfst soep recepten

Soep, ja soep, daar kan je mij onder begraven. Het is zo’n fijn product. Je kunt er werkelijk alles mee. Eindeloos variëren. Het handige is dat je ook heel eenvoudig per portie kan invriezen. Zo heb je altijd wat bij de hand voor als je geen zin hebt om te koken of als er onverwacht gasten langskomen. Soep is vaak gezond en supersnel klaar te maken. Ideaal voor als je geen keukenprinsje of prinsesje bent. Kortom soep is de word! Vandaag geef ik je vijf soepen waar ik gek op ben.

 

Slasoep

 

recept slasoep

Dit heb ik ooit eens ergens deep down in Brabant gegeten. Ik had er zelf nog nooit van gehoord. Echt een tof recept. Misschien verwacht je het niet, maar het is super lekker. En mannen hoeven nu echt niet meer te zeuren dat sla voor konijnen is. Heb je ooit een konijn soep zien eten? Daarom! Slasoep.

 

Klik hier voor het recept van de slasoep

 

Romige venkelsoep

 

recept venkelsoep

Ik ben gek op romige soepen. Dat hoeft echt niet perse calorierijk te zijn. Je kunt vrij makkelijk kookroom of crème fraiche vervangen door (Griekse) yoghurt of kwark. Ook dit maakt de soep lekker romig én mager. Daarnaast ben ik ook gek op venkel. Dit is echt een ondergewaardeerde groente in Nederland. En dus ook erg lekker om soep van te maken. Gratis tipje van deze maestro. Gril de venkel eens voordat je er soep van maakt. Ook erg lekker.

 

Klik hier voor het recept van de venkelsoep

 

Geroosterde pindasoep

 

recept pindasoep

Omdat je overal soep van kan maken. Pindasoep. Toen ik nog een loonslaaf was, verkochten ze dit altijd in de kantine van mijn laatste werkgever. Super aardige mensen in de kantine die altijd iets speciaals op het menu zetten. Zo ook deze soep. Natuurlijk moest ik dat ook zelf eens proberen. Een geslaagd experiment voor als je eens wat anders op tafel wilt zetten.

 

Klik hier voor het recept van de pindasoep

 

Verrukkelijke paprikasoep

 

paprikasoep

Als ik iets echt te lekker vind, is het wel geroosterde paprika. Daar mag je me ’s nachts voor wakker maken. Heerlijk door een salade, als pastasaus (super lekker met feta overigens) en dus ook om soep van te maken. Het fijne van de geroosterde paprika is, is dat het je smaakpapillen op je tong enorm prikkelt. Alsof je tong gekieteld wordt. Wanneer is jouw tong voor het laatst gekieteld? Precies! Geroosterde paprikasoep it is.

 

Klik hier voor het recept van de paprikasoep

 

Pittige pompoensoep

 

recept pompoensoep

Net zoals alle soepen kan je met pompoensoep echt alle kanten op. Dit is een échte wintersoep. Door er sambal aan toe te voegen wordt de soep uiteraard lekker pittig. Tip! Haal huisgemaakte sambal bij de toko. Die is zoveel lekkerder dan welk potje dan ook in de supermarkt. En dat proef je ook in je soep terug. Mijn pa moest nooit wat van vreemde soepen hebben. Laat staan van pompoensoep! Maar toen ik uitschoot met de sambal was hij ineens om 😉

 

Klik hier voor het recept van de pompoensoep

 

You might also like