Loading...

Wereldse courgettesalade

recept courgettesalade met mais en parmezaanse kaas

Snel en simpel. Twee ingrediënten die niet mogen ontbreken tijdens een doordeweekse maaltijd. En deze courgettesalade helpt je daarbij. Klaar binnen 5 minuten en ook nog eens super gezond. Wist je bijvoorbeeld dat courgette een grote bron aan vitamine C is? De bloemen van deze groente zijn ook eetbaar, maar worden in Nederland helaas maar weinig verkocht.

Wat heb je nodig voor de courgettesalade?

  • 2 EL olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Courgette (1 per persoon)
  • 100 gram mais
  • 0,25 TL gedroogde basilicum
  • 0,25 TL gedroogde oregano
  • 0,25 TL gedroogde tijm
  • Zout en peper
  • Sap van 1 limoen
  • 1 Bosje koriander
  • Parmezaanse kaas

 

courgettesalade

 

En wat ga je doen?

  1. Verhit de olijfolie in een pan.
  2. Snij de courgette in blokjes.
  3. Pers de knoflook en bak het voor ongeveer 1 minuut in de pan.
  4. Voeg vervolgens de courgette, mais en de kruiden in de pan. Bak alles voor ongeveer 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal de pan van het vuur. Voeg nu wat koriander en het sap van de limoen toe.

Tip: Een klein vleugje creme fraiche doet het ook erg goed, maar maakt het natuurlijk net iets minder gezond.

Gelijk op dienen die courgettesalade en smullen maar. Eet smakelijk!

 

Heb jij dit recept gemaakt? Ik ben benieuwd of je het lekker vindt. Laat hieronder een reactie achter.

> Hier vind je meer heerlijke salade recepten

You might also like