Loading...

Venkelsalade

Recept venkelsalade met kikkererwten huttekase avocado en radijs

Kooktijd: 15 minuten –

Recept venkelsalade

Ik ben gek op venkel. Het heeft zo’n karakteristieke smaak, maar niet te dominant. En het laat zich in recepten makkelijk combineren. Ik vind het ook heerlijk met vis. Of gegrild door een salade. Ook een favorietje. Deze venkelsalade is eenvoudig te bereiden, onweerstaanbaar lekker en ook nog eens supergezond. 

Heb je deze venkelsalade gemaakt? Laat onderaan deze pagina een bericht achter. Ik ben erg benieuwd of je het lekker vindt.

Venkelsalde
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Total Time
15 min
Prep Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. Halve venkelbol
  2. Kleine rode ui
  3. Flinke hand spinazie
  4. 3 grote radijzen
  5. 0,25 komkommer
  6. 0,5 avocado
  7. Klein klikje kikkererwten
  8. Bakje huttekase*
  9. Bosje munt
  10. 1 citroen voor sap en rasp
  11. Peper en zout
  12. 0,5 EL chilivlokken
  13. Olijfolie
Instructions
  1. Hak de venkel, rode ui en radijzen in kleine stukjes.
  2. Snij de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijst en snij hem in kleine stukjes.
  3. Ontpit de avocado en snij in kleine stukjes.
  4. Hak de spinazie en munt fijn.
  5. Meng alle ingrediënten in een kom.
  6. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Notes
  1. *Je kunt de huttekase (cottagecheese) ook vervangen voor feta.
Foodsels https://foodsels.nl/
Heb jij dit recept gemaakt? Ik ben benieuwd of je het lekker vindt. Laat hieronder een reactie achter.

> Hier vind je meer heerlijke salade recepten

You might also like