Kooktijd: 15 minuten –
Recept venkelsalade
Ik ben gek op venkel. Het heeft zo’n karakteristieke smaak, maar niet te dominant. En het laat zich in recepten makkelijk combineren. Ik vind het ook heerlijk met vis. Of gegrild door een salade. Ook een favorietje. Deze venkelsalade is eenvoudig te bereiden, onweerstaanbaar lekker en ook nog eens supergezond.
Heb je deze venkelsalade gemaakt? Laat onderaan deze pagina een bericht achter. Ik ben erg benieuwd of je het lekker vindt.
Venkelsalde
Porties: 2
Ingrediënten
- Halve venkelbol
- Kleine rode ui
- Flinke hand spinazie
- 3 grote radijzen
- 0,25 komkommer
- 0,5 avocado
- Klein klikje kikkererwten
- Bakje huttekase*
- Bosje munt
- 1 citroen voor sap en rasp
- Peper en zout
- 0,5 EL chilivlokken
- Olijfolie
Instructies
- Hak de venkel, rode ui en radijzen in kleine stukjes.
- Snij de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijst en snij hem in kleine stukjes.
- Ontpit de avocado en snij in kleine stukjes.
- Hak de spinazie en munt fijn.
- Meng alle ingrediënten in een kom.
- Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Notities
*Je kunt de huttekase (cottagecheese) ook vervangen voor feta.
> Hier vind je meer heerlijke salade recepten