Loading...

Quinoa salade met rode biet

Quinoa salade met spinazie en rode biet

Kooktijd: 20 minuten –

Recept voor quinoa salade met rode biet

Heerlijk zo’n quinoa salade. Als het zomer is eet ik liefst salades. Lekker fris en toch voedzaam. Toch vind ik het vaak lastig om lekkere salades te bedenken. Een beetje inspiratie kan geen kwaad en dus ging ik op zoek. Gevonden! Ik maakte een salade die dankzij de quinoa net iets meer vult. Oh en ik houd niet zo van noten dus deed ik er pistache bij. Huh?! Haha ja dat lees je goed. Op een of andere vreemde manier houd ik noten doorgaans letterlijk niet binnen, maar verdraag ik pinda’s en pistache wel. Heb je liever andere noten? Geen noot (haha woordgrapnerdje alert)! Deze salade is een allemansvriend en gaat goed samen met de nootjes die jij lekker vindt. Gewoon van een noot een deugd maken. En nee nu heb ik echt geen noten meer op mijn zang. Gewoon lekker koken en genieten zou ik zeggen.

Oh en ben je geen quinoakutje of vind je het veel te gezond? Je kunt quinoa natuurlijk ook goed vervangen door couscous.

Waarom ik graag quinoa gebruik

Quinoa salade heeft natuurlijk een behoorlijk hipster gehalte. En ook al krijg ik regelmatig het label hipstertje opgeplakt, is dat niet de reden waarom ik graag quinoa eet. Ik sport graag en pas daar ook mijn voeding op aan. Quinoa is een goede bron aan eiwitten en vezels en daarom een goede aanvulling op mijn sportactiviteiten. Ook als je wilt afvallen is een quinoa salade een goed idee. De koolhydraten in quinoa worden namelijk langzaam voor je lichaam verbrand en daarom wordt het niet direct omgezet in lichaamsvet (tenzij je er teveel van eet natuurlijk 😉 ). En het is ook nog eens eenvoudig te vervangen wanneer je rijst of couscous eet.

Ga jij dit recept voor quinoa salade met rode biet proberen? Ik ben benieuwd naar je mening. Laat onderaan deze pagina weten of je het lekker vond.

Quinoa salade met spinazie en rode biet

Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Porties: 2
Auteur: Foodsels

Ingrediënten

  • 1 rode biet
  • 0,5 Avocado
  • 2 flinke handen spinazie
  • 3 wortels - geraspt
  • 75 gram quinoa - gekookt
  • 1 bosje koriander - fijn gehakt
  • 1 handje pistache nootjes
  • 2 EL franse mosterd*
  • 1 EL olijfolie*
  • 1 EL witte wijnazijn*
  • Sap van een halve citroen*
  • 1 TL honing*
  • Peper en zout*
  • Handje pistache nootjes - geroosterd en fijn gehakt

Instructies

  • Rooster de pistache nootjes in een pan. Hak ze fijn. Niet te fijn. Het mogen best grote stukken zijn. En zet apart.
  • Snij de rode biet en avocado in stukjes en snij ook de spinazieblaadjes kleiner
  • Breng in een mengkom de spinazie, quinoa samen en meng goed. Laat de warmte van de quinoa de spinazie wat slinken.
  • Voeg er vervolgens de rode biet, avocado en geraspte wortel aan toe en meng alles goed door elkaar.
  • Breng nu alle ingrediënten voor de dressing samen en meng goed door elkaar. Hij is op smaak als je de balans van zoet, zuur en zout goed vind. Probeer daar wat mee te spelen.
  • Doe de salade in een saladekom sprenkel er de koriander en pistache nootjes overheen en breng de dressing aan als ware je een schilderij aan het maken.
  • Eet smakelijk!

Notities

* ingrediënten voor de dressing
Heb jij dit recept gemaakt? Ik ben benieuwd of je het lekker vindt. Laat hieronder een reactie achter.

> Hier vind je meer heerlijke salade recepten

You might also like