Loading...

Pastasalade met avocado

Recept voor pastasalade met avocado, cottage cheese, spinazie, sjalot en geroosterde pompoenpitten

Kooktijd: 15 minuten – 

Normaal gesproken voelen saladerecepten altijd wat onwennig voor me. Op een of andere manier vind ik het lastig om goede combinaties te maken. Gelukkig gaat het ook wel eens goed 😉 en daar is dit recept voor pastasalade met avocado een goed voorbeeld van. Hij deed het ook erg goed bij de lokale keurmeesters hier in huis. En dan mag dit recept natuurlijk niet op Foodsels ontbreken.

Geen pompoenpitten? Probeer noten!

Zelf ben ik geen liefhebber van de meeste noten. Maar ik kan me voorstellen dat het bij dit recept ontzettend lekker is. Ik daag je daarom ook uit om zelf lekker te gaan mixen en matchen. Vervang de pompoenpitten in deze pastasalade eens voor een walnoot. Of misschien wel een pistachenootje. Je waant je vast een chefkok! En dat zullen jouw keurmeesters ook zeggen.

Natuurlijk voor alle soorten pasta

Heb je geen penne? Of gebruik je liever farfalle? Dat is natuurlijk geen probleem. In principe kun je veel soorten pasta gebruiken voor deze pasta salade. Alleen spaghetti wordt een uitdaging denk ik.

 

Heb jij dit recept voor pastasalade met avocado gemaakt? Ik ben superbenieuwd of je het lekker vindt! Laat eens een reactie achter onderaan deze pagina.

Pastasalade met avocado

Recept voor zomerse pastasalade met avocado, cottage cheese en pompoenpitten
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Salade
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: avocado, citroen, cottage cheese, gezond, pasta, penne, pompoenpitten, sjalot, spinazie, vegetarisch, zongedroogde tomaten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram penne
  • 0,5 citroen sap en rasp
  • 1 avocado
  • 50 gram baby spinazie
  • 150 gram cottage cheese 1 bakje
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • 1 handje pompoenpitten

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Versnipper het sjalotje. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Snij de avocado in blokjes.
  • Rooster de pompoenpitten.
  • Pak een mengkom of serveerschaal. Voeg de penne toe samen met de olijfolie en de cottage cheese. Meng goed door elkaar. Voeg nu de baby spinazie toe en meng verder door elkaar.
  • Voeg nu de avocado, het sjalotje en de zongedroogde tomaten toe.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe. Rasp de citroen boven de salade en besprenkel met citroensap van een halve citroen. Eet smakelijk!

You might also like

No Comments

    Leave a Reply

    Rating recept