Loading...

Boerenkoolsalade

Recept voor boerenkoolsalade met feta, zoete aardappel, pompoenpitten en rozijnen

Kooktijd: 35 minuten –

Boerenkoolsalade

Zelf ben ik geen grote liefhebber van boerenkool stamppot. Gewoon omdat het er niet aantrekkelijk uit ziet. En ja over de smaak kun je natuurlijk twisten. Maar daarom vind ik de uitdaging des te groter om wél iets met boerenkool te maken dat bij mij in de smaak valt. Dit recept voor boerenkoolsalade doet dat zonder meer. Het is echt een van mijn favoriete salade recepten. Hartig en zoet te gelijk. Snel op tafel en super gezond. Wat wil je nog meer? Genieten maar!

Heb je deze boerenkoolsalade gemaakt? Laat een bericht onderaan deze pagina achter. Ik ben erg benieuwd of je het lekker vindt.

Boerenkoolsalade
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 150 gram boerenkool
  2. 500 gram zoete aardappel
  3. 100 gram spelt korrels
  4. 40 gram geroosterde pompoenpitten
  5. 100 gram feta
  6. 2 handjes rozijnen
  7. 0,25 citroen
  8. 1 TL gemalen koriander
  9. 1 TL komijn
  10. Peper en zout
  11. Olijfolie
Instructions
  1. Verwarm de oven naar 200 graden
  2. Doe de rozijnen in een kommetje met water en laat ze wellen.
  3. Pak een grote mengkom giet er 5 EL olijfolie in en doe er vervolgens peper, zout, koriander en komijn bij. Meng het geheel door elkaar.
  4. Schil de zoete aardappel en snij in kleine stukjes. Doe de blokjes in de mengkom en hussel alles goed door elkaar.
  5. Pak een bakplaat, beleg met een bakfolie en leg er de zoete aardappel blokjes op. Doe de plaat voor 20 minuten in de oven. Zet na 10 minuten de oven op de rooster stand.
  6. Pak ondertussen een pan en vul met 0,5L water. Voeg wanneer het water kookt de spelt korrels toe en kook voor 10 minuten. Giet ze daarna af en zet apart.
  7. Hak ondertussen je feta in kleine stukjes.
  8. Doe nu in de mengkom de boerenkool. Voeg wat olijfolie toe en knijp je citroen uit. Hussel alles goed door elkaar.
  9. Voeg alle ingrediënten voor de boerenkoolsalade toe aan de mengkom en meng alles goed door elkaar. Bewaar wat feta voor de garnering.
  10. Schep de boerenkoolsalade op een bord. Garneer met de pompoenpitten en het restje feta.
Notes
  1. De porties van dit recept zijn bedoeld als maaltijdsalade. Dien je de boerenkoolsalade op als bijgerecht, dan heb je aan een portie voor 1 persoon meer dan voldoende voor ongeveer 4 personen.
Foodsels https://foodsels.nl/
Heb jij dit recept gemaakt? Ik ben benieuwd of je het lekker vindt. Laat hieronder een reactie achter.

> Hier vind je meer heerlijke salade recepten

You might also like

No Comments

    Leave a Reply