Loading...

Shakshuka met rode linzen

shakshuka-recept met rode linzen, feta, eieren en koriander

Kooktijd: 40 minuten – Vorig jaar kreeg ik op mijn verjaardag het boek Persiana van Sabrina Ghayour cadeau. En hoe meer ik er doorheen bladerde, hoe enthousiaster ik werd. Dit boek staat echt tjokvol heerlijke recepten. Een daarvan is er sinds vorige jaar gelijk een van mijn favoriete recepten geworden. Dat wil ik je natuurlijk niet onthouden. Ik heb het over Shakshuka. Een heerlijk gerecht dat ook nog eens erg eenvoudig is om te bereiden. Wat wil je nog meer?!

Ik gaf aan dit recept voor shakshuka mijn eigen draai. Voegde er linzen aan toe om het wat voedzamer te maken. Zo wordt het recept echt een maaltijd. En ik voegde geitenkaas toe voor de smaak.  

Shakshuka is een ontbijtgerecht

Eigenlijk is het een ontbijtgerecht, maar eigenlijk is het altijd lekker (stiekem moet ik er namelijk niet aan denken om hiermee te ontbijten 😉 ). Serveer het met naanbrood of een soepje. Heerlijk comfort food waarmee je echt iedereen blij maakt. 

Wees lekker scheutig met kaas

Ook strooi ik er naast feta ook vaak andere kaas overheen. Geitenkaas past er perfect bij. Het is maar net wat ik over heb en waarvan ik het laatste stukje zonde vind om weg te gooien. Zo krijgt het toch nog een heerlijke bestemming.

 

Heb jij dit recept voor shakshuka gemaakt? Ik ben super benieuwd of je het ook zo lekker vindt. Laat onderaan deze pagina een reactie achter.

Shaksuka

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Porties: 4
Auteur: Ruud

Ingrediënten

  • Scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook versnipperd
  • 2 grote rode uien versnipperd
  • 3 tomaten in stukjes
  • Blik tomatenblokjes
  • Bosje koriander fijn gehakt
  • 2 EL harissa
  • 200 gram feta maar meer is natuurlijk altijd beter ; )
  • 5 eieren
  • Zout en peper
  • 1 TL kurkuma
  • 0,5 TL kaneel
  • 1 TL gemalen koriander
  • 0,5 TL komijn

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie
  • Fruit de uien en knoflook
  • Doe er de kruiden, zout en peper bij en meng alles goed door elkaar
  • Voeg vervolgens de tomaten, tomatenblokjes uit blik en de harissa toe.
  • Laat het geheel 15 minuten 'in koken' en voeg wanneer de saus dik genoeg is de eieren toe. Doe dit door 5 kuiltjes te maken en daar de eieren in te doen
  • Kruimel er vervolgens de feta overheen
  • Zet de pan nu 12 minuten in de oven

Notities

Wanneer de eieren zijn gestold, is het gerecht klaar. Besprenkel met koriander en serveer met lekker naanbrood. Enjoy!

You might also like