Loading...

Pasta met geroosterde pompoen

Recept voor pasta met geroosterde pompoen en tomaat

Kooktijd: 45 minuten – 

Dit recept voor pasta met geroosterde pompoen is by far een van mijn favo pasta recepten. Stiekem heb ik het een beetje gejat van Jamie Oliver. Die bereid de pompoen namelijk op deze manier voor een risotto. Ik besloot er zelf echter een pastasaus van te maken en wat smaken aan toe te voegen. En eerlijk…ik vind het hem nog lekkerder dan het origineel. 

De kurkuma, kaneel en chilivlokken matchen perfect bij de zoete smaak van de geroosterde pompoen. Wees niet bang dat het te pittig is. Je kunt er altijd minder chilivlokken aan toevoegen. Maar laat ze vooral niet weg.

De structuur van de blokjes pompoen in de pastasaus zijn ook heerlijk. Het geeft echt een sticky bite die het geheel echt afmaakt. Als ik er al aan denk loopt het water mij in de mond.

Heb jij dit recept voor pasta met geroosterde pompoen geprobeerd? Ik ben superbenieuwd of je het lekker vindt! Laat eens een reactie achter onderaan deze pagina.

Pasta met geroosterde pompoen

Heerlijk recept voor pasta met geroosterde pompoen
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd35 min
Totale tijd45 min
Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: chilivlokken, kaneel, knoflook, kurkuma, passata, pasta, penne, pompoen, sjalotje, vegetarisch
Porties: 2

Equipment

  • Oven voorverwarmd op 200 graden
  • Pan voor pastasaus

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 200 gram penne
  • 2 sjalotjes
  • 1 grote teen knoflook of twee kleintjes
  • 400 gram passata Meestal 1 pak. Ook wel gezeefde tomaat genoemd
  • 1 TL kurkuma
  • 0,5 TL kaneel
  • 0,5 TL chilivlokken
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Snij de pompoen in partjes. Pak een mengkom. Meng de helft van de kurkuma en kaneel samen met een EL olijfolie. Voeg er de pompoen aan toe en mix alles goed door elkaar.
  • Leg de pompoen partjes op een ovenplaat en zet voor 30 minuten in de oven.
  • Hak de ui en knoflook fijn. Zet een pan op het voor met een scheut olijfolie en fruit op laag vuur een kleine 5 minuten.
  • Voeg nu de passata toe. Gevolgd door het restant kurkuma, kaneel en de chilivlokken. En breng op smaak met peper en zout. Laat even lekker pruttelen op een laag vuur tot je pompoen klaar is.
  • Haal de pompoen uit de oven en laat even afkoelen. Snij vervolgens het vruchtvlees los van de schil. En snij vervolgens het vruchtvlees in blokjes.
  • Voeg de pompoen toe aan de pastasaus en laat nog 5 minuten mee koken. Tijd om op te scheppen. Eet smakelijk!

You might also like

No Comments

    Leave a Reply