Loading...

Linzencurry met zoete aardappel

recept voor linzencurry met zoete aardappel wortel pompoen en kokosmelk

Kooktijd: 35 minuten – 

Ik ben gek op rode linzen. Naast dat ik ze erg lekker vind, zijn ze ook goed te gebruiken in allerlei soorten gerechten. Bijvoorbeeld door shakshuka, salades, soep en dus ook in deze linzencurry met zoete aardappel.

Linzencurry vult zo lekker zonder dat je er echt vol van zit. Samen met de zoete aardappel, peen en pompoen super voedzaam. Maar voel je vooral vrij om groentes weg te laten en zelf toe te voegen. Mocht je een goede combinatie hebben gevonden, dan hoor ik het graag van je. 

De currypasta koop ik bij de lokale toko. Dit soort producten vind ik van de toko veel smaakvoller dan de varianten in de supermarkt. Die missen vaak pit en smaak. Zonde eigenlijk. Maar ik merk dit vaak bij dit soort smaakmakers. Wil je dus extra lekker koken, sla de supermarkt dan eens over en loop eens de toko of Turkse supermarkt binnen. Je zal verstelt staan over het kwaliteitsverschil.

Heb jij dit recept voor linzencurry met zoete aardappel gemaakt? Ik ben superbenieuwd of je het lekker vindt. Laat een reactie achter onderaan deze pagina.

Linzencurry met zoete aardappel

Recept voor vegetarische linzencurry met zoete aardappel en kokosmelk
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd35 min
Gang: curry, Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: knoflook, kokosmelk, pompoen, pompoenpitten, rode linzen, rode ui, vegetarisch, wortel, zoete aardappel
Porties: 4 personen

Equipment

  • Wokpan of andere grote pan met deksel

Ingrediënten

  • 200 gram rode linzen
  • 1 rode ui fijn gehakt
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 1 zoete aardappel in blokjes
  • 1 peen in blokjes
  • 200 gram pompoen in blokjes
  • 300 ML Kokosmelk
  • 400 gram tomatenblokjes 1 blik
  • 0,75 EL rode curry pasta Wees voorzichtig. Is snel te heet.
  • 2 TL garam masala
  • 0,5 limoen
  • 1 bosje koriander Fijn gehakt
  • 1 EL kokosolie
  • peper en zout

Instructies

  • Zet de pan met de kokosolie op het vuur. Fruit de rode ui op laag vuur voor 3 minuten. Voeg er vervolgens de knoflook bij en fruit voor nog 2 minuten.
  • Voeg de garam masala toe en roer alles goed door elkaar. Voeg nu de rode linzen toe en roer alles nogmaals goed door elkaar. Bak 2 minuten de linzen aan.
  • Doe er vervolgens de zoete aardappel, peen en pompoen bij en schep alles goed door elkaar zodat alle kruiden goed verdeeld zijn over de groenten.
  • Giet er nu de kokosmelk en de tomatenblokjes bij. Voeg er nog een flinke scheut water aan toe en roer er vervolgens de currypasta doorheen. Vergeet niet peper en zout naar smaak toe te voegen.
  • Laat dit met de deksel op de pan 20-25 minuten koken. Zorg dat de linzen voldoende vocht krijgen en laat ze niet droogkoken. Voeg waar nodig extra water bij.
  • Serveer met rijst. Bestrooi met verse koriander en besprenkel met limoensap om het helemaal af te maken.

You might also like

No Comments

    Leave a Reply