Loading...

Bloemkool curry

Bloemkool curry met kokosmelk kikkererwten ui tomaat kurkuma mosterdzaad komijn en chilipoeder

Kooktijd: 40 minuten – 

Je verwacht het misschien niet direct. Maar bloemkool en kokosmelk zijn goede vrienden. Zelf ben ik niet zo’n fan van de Hollandse pot en daarom is het een uitdaging om van bloemkool, boerenkool en ga zo maar door juist verrassende recepten te maken. Daar schaar ik dit recept voor vegetarische bloemkool curry ook onder. Een van mijn favoriete recepten. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook omdat het super eenvoudig te bereiden is.

Heb je even geen zin in vegetarische recepten, dan kun je altijd kip of garnalen aan deze bloemkool curry toevoegen. De kip zou ik bij aanvang dichtschroeien en de hele tijd meekoken. De garnalen kun je het beste de laatste 5 minuten meekoken.

Bloemkool curry met kikkererwten

Gezonde bloemkool curry met kokosmelk en kikkererwten. Vegetarisch en eenvoudig te maken.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: bloemkool, curry, kikkererwten, kokosmelk, kurkuma, mosterdzaad, rijst, vegetarisch
Porties: 4

Equipment

  • Wokpan

Ingrediënten

  • 400 gram Bloemkool in kleine roosjes
  • 2 Sjalotten fijn gehakt
  • 400 gram Kikkererwten 1 blik
  • 400 gram Tomatenblokjes 1 blik
  • 400 ml Kokosmelk 1 blik
  • 1 teen Knoflook 1 grote of 2 kleintjes
  • 1 TL Mosterdzaad
  • 1 TL Komijnzaad Niet gemalen
  • 1 TL Kurkuma
  • 1 EL Kokosolie of olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Zet een pan op het vuur met de kokosolie en bak de kosterd- en komijnzaadjes tot ze beginnen te springen.
  • Voeg dan de sjalotten toe en bak voor 4 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en bak voor nog eens 2 minuten.
  • Doe nu de kurkuma erbij en meng alles goed. Doe vervolgens ook de kikkererwten erbij en meng nogmaals alles. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg nu de bloemkool, tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Laat het geheel in een afgedekte pan 30 minuten koken.
  • Dien op met witte rijst. Besprenkel eventueel met wat koriander en een knijp limoen. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Ik ben benieuwd of je het lekker vindt. Laat hieronder een reactie achter.

> Hier vind je meer lekkere vegetarische recepten.

You might also like

No Comments

    Leave a Reply

    Rating recept