Loading...

Pittige Marokkaanse wortels

recept marokkaanse wortels met harissa, zaa'tar en munt

Kooktijd: 30 minuten –

Recept voor Marokkaanse wortels

Pittige Marokkaanse wortels. Eenvoudig te bereiden, gezond en zo klaar. De Marokkaanse keuken kent een groot aantal heerlijke kruiden en specerijen. Ik vind het fijn om hier mee te experimenteren. Vaak krijg ik van vrienden het compliment dat ze vinden dat ik lekker kook. Maar zelf vind ik het niet altijd bijzonder. Mijn geheim is dat ik vaak kruiden toevoeg. Gelukkig is de Marokkaanse keuken rijk aan kruiden specerijen. 

Het fijne is namelijk dat veel van deze ingrediënten bij vrijwel alle vlees of vissoorten te gebruiken valt. En vergeet ook groente niet. Wil je gezond eten, maar vind je de smaak wat saai? Geef er een Marokkaans tintje aan. Neem bijvoorbeeld deze wortels met citroen, munt en harissa.

Zelf ben ik gek op ras el hanout. Je koopt het bij de Turkse supermarkt, toko of gewoon bij de Albert Heijn. Het is een kruidenmix en echt een allemansvriend. Je geeft er veel gerechten een bijzondere smaak mee en waant je direct in Marokko.

Wat heb je nodig voor de Marokkaanse wortels

 • Bosje wortels
 • 1 TL harissa (onder andere te koop bij de Turkse supermarkt)
 • 2 TL olijfolie
 • 0,5 TL Zaa’tar (Noord Afrikaanse kruidenmix) of Ras el Hanout
 • Zeezout
 • 60 ML Griekse yoghurt
 • 0,5 citroen
 • Bosje munt

 

marokkaanse wortels

 

En wat moet je doen?

 1. Verwarm de oven naar 220 graden. Pak een ovenplaat en leg er een bakpapiertje op.
 2. Maak de wortels schoon, snij de puntjes af en halveer ze.
 3. Meng in een kom de harissa, olijfolie. Smeer het mengsel uit over de wortels. Plaats de wortels vervolgens voor 25 minuten in de oven.
 4. Ondertussen meng je in een kom de Griekse yoghurt met 1 a 2 EL citroensap. Verdun de yoghurt. Hak de muntblaadjes fijn en meng de helft de munt en de Zaa’tar door de yoghurt.
 5. Haal de wortels uit de oven en leg ze op een schaal. Besprenkel ze met het yoghurtmengsel, de Zaa’tar kruiden en de munt blaadjes. Besprenkel nog even met wat citroensap. Eet smakelijk!

 

Heb je dit recept gemaakt? Laat hieronder een reactie achter.

> Hier vind je meer bijgerecht recepten

You might also like