Loading...

Met bladerdeeg omwikkelde groene asperges

recept groene asperges met bladerdeeg

Lekker en snel klaar. Goede ingrediënten voor een (bij)gerecht, tapa of snack. Met bladerdeeg kun je veel kanten op en de meeste gerechtjes zijn zo klaar. Deze met bladerdeeg omwikkelde asperges zullen een grote hit zijn, en er schitterend uitzien op een dinertafel. En ook nog eens erg lekker en leuk om te maken. Bereid dit recept voor elk diner dat je hebt, en je zal nooit meer een ander bijgerecht maken. 😉

 

groene asperges

 

Wat heb je nodig voor de groene asperges met bladerdeeg?

 

Recept voor 4 personen

 

  • 1 bos groene asperges, gesneden en schoongemaakt
  • 1 vel bladerdeeg (ja duh)
  • Zout en peper
  • 1 ei, losgeklopt
  • Sesamzaadjes, voor garnering

 

groene asperges

 

En wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier, en zet opzij.
  3. Bestrooi de asperges met zout en peper. Leg het vel bladerdeeg op een bebloemd oppervlak en snijd het in 8 a 10 reepjes. Wikkel het bladerdeeg om de asperges heen. Verdeel de met bladerdeeg omwikkelde asperges gelijkmatig over de bakplaat.
  4. Smeer het losgeklopte ei over het bladerdeeg en besprenkel deze met sesamzaadjes. Bak de asperges 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin is. Haal de asperges uit de oven en serveer ze direct.

 

*Tip: Kun je lange vellen met bladerdeeg krijgen ipv de standaard vierkante vellen? Neem deze dan. Je kunt er de asperges beter in rollen.

 

Eet smakelijk!

 

You might also like