Loading...

Huisgemaakte falafel met tahini saus

Huisgemaakte falafel met tahini saus

Zelf houd ik enorm van falafel. En eerlijk is eerlijk zo lekker als bij de falafel zaak om de hoek krijg je ze thuis vaak toch niet. Hoe doen ze dat toch en wat stoppen ze erin waardoor het altijd een hele eigen smaak heeft?

Toch wil dat niet zeggen dat je thuis geen lekkere falafel kunt maken. Dat doe ik dus zelf ook graag. En het is helemaal niet moeilijk! De keukenmachine doet het meeste werk voor je.

Waan je even in oosterse sferen met deze heerlijke falafel in tahini saus. Gelukkig hoef je geen keukenprinses of sultan te zijn om deze falafel met tahini saus klaar te maken. Het is eigenlijk heel eenvoudig en snel klaar.

Huisgemaakte falafel met tahini saus

 

Wat heb je nodig voor huisgemaakte falafel met tahini saus

Voor de falafel

  • 3 uien
  • Grote teen knoflook
  • Bosje peterselie
  • 240 gram kikkererwten
  • Bosje koriander
  • 0,25 TL cayenne peper
  • 2 TL komijn
  • Zout
  • 2 TL bakpoeder
  • 65 gram bloem
  • zonnebloem olie
  • Pitabroodjes of Turks brood om te serveren

Voor de tahini saus

  • 300 ML yoghurt
  • 60 ML tahini (sesam pasta)
  • 2 EL citroensap

 

Huisgemaakte falafel met tahini saus

 

En wat moet je doen

  1. Snij de uien in stukken en voeg ze samen met de tenen knoflook in een keukenmachine. Hak tot een mooi mengel. Zet het mengsel in een schaal apart.
  2. Nu is het tijd om de kikkererwten, peterselie, koriander, zout, cayenne peper en komijn in de keukenmachine te doen. Pureer het geheel tot een mooi mengsel.
  3. Voeg nu het uienmengsel toe en mix alle ingrediënten. Voeg het bakpoeder, bloem toe. Start met een klein deel van de bloem en voeg steeds een beetje toe totdat het mengsel niet meer te nat is.
  4. Giet het mengsel terug in de schaal. Leg er een laag folie over en zet het 1 uur in de koelkast.

 

Je kan nu met de saus beginnen

  1. Klop de yoghurt, tahini en citroensap door elkaar. Breng de saus op smaak met peper en zout.

 

De falafel afmaken

  1. Na het afkoelen van het mengsel maak je met een ijstang mooie balletjes van het mengsel.
  2. Verwarm een pan met de olie. Voeg vervolgens de balletjes een voor een toe aan de pan. Draai ze tijdig om. Bak ze voor ongeveer 3 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn.
  3. Leg de balletjes na het bakken op een keukenpapiertje, zodat ze kunnen drogen en bestrooi ze met zout.
  4. Verwarm de broodjes in de oven. En dien het geheel op met de heerlijke saus.

Eet smakelijk!

 

Bron

You might also like