Loading...

Geroosterde paprikasoep

geroosterde paprika soep

Geroosterde paprika is echt een favorietje van het Foodsels team. Of het nou gaat om een ovenschotel, pasta, salade of een soep. Deze verfijnde kenmerkende smaak laat zich overal op een positieve manier gelden. Het is zoet en prikkelt onwijs je smaakpupillen. Vandaar dat we deze geroosterde paprikasoep je niet willen onthouden.

Geroosterde paprika is echt een allemansvriend. Hij (of zij. Ik heb geen idee) laat zich makkelijk combineren met bijvoorbeeld feta, oregano en citroensap of rasp. Voeg het toe aan een salade met andere geroosterde groente, verwerk het in een pastasaus of maak er eens een risotto van met bovenstaande ingredi√ęnten. Geloof me, succes verzekerd! ūüĎƬ†

 

geroosterde paprika soep

 

 

Wat heb je nodig voor de geroosterde paprikasoep?

  • 600 gram rode paprika‚Äôs
  • 600 gram tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Halve Spaanse peper
  • Een handvol basilicum
  • 1 EL balsamico
  • 3 EL olijfolie
  • 1,5 L Groente bouillon (of kip als je dat in huis hebt)

 

En wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven naar 180 graden. Snij de paprika en tomaten in vieren. Meng de balsamico en olijfolie en schenk uit over de paprika- en tomatenpartjes. Leg ze op een ovenschaal en zet ze 45 minuten in de oven.
  2. Probeer vervolgens de paprika’s en tomaten zo goed mogelijk te ontvellen en zet ze apart.
  3. Zet een pan op het vuur. Bak de versnipperde rode ui, knoflook en het fijn gehakte pepertje ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika en tomaten en de fijn gehakte basilicum toe.
  4. Giet vervolgens de bouillon erbij en laat het geheel even 10 minuten koken. En pureer het geheel vervolgens met de staafmixer.
  5. Je soep is nu klaar. Om het beste resultaat te krijgen kan je hem het beste door een zeef halen. Hierdoor krijg je een mooie zuivere soep.

 

Heerlijk als voorgerecht of met een broodje. Eet smakelijk!

 

You might also like