Loading...

Veggi sushi

sushi

Sushi hoeft echt niet altijd vis te bevatten. Zonder is namelijk ook erg lekker. Probeer eens onze vegetarische sushi als voorgerecht of gewoon lekker als hapje met een glas wijn.

 

sushi

 

Wat heb je nodig voor de veggi sushi?

  • 75 gram cashew noten
  • 1 EL rijstazijn
  • Courgette (6 tot 8 plakken per courgette)
  • 2 wortels
  • 1 komkommer
  • 4 radijsjes
  • 1 avocado
  • 1 bosje koriander

 

sushi

 

En wat ga je doen?

  1. Wel de cashewnoten in lauw water de avond van te voren.
  2. Na het wellen doe je de cashewnoten in een keukenmachine en voegt er de rijstazijn aan toe.
  3. Maak de wortels schoon en snij ze in reepjes. Snij de komkommer in tweeën en verwijder de kern en vervolgens in reepjes. Snij van de radijsjes in dunne plakjes. Hak de koriander fijn. Haal de avocado uit zijn schil en snij hem over de breedte in reepjes.
  4. Snij nu de uiteinden van de courgette. En snij in de lengte richting plakken af. Dit gaat het beste met een dunschiller.
  5. Leg de plakken courgette op een snijplank.
  6. Leg wat van de cashewnoten op een van de uiteinde. Leg er vervolgens wat reepjes groente en avocado bij en strooi er naar smaak koriander overheen. Rol de courgette plak op. En je sushi is klaar. Herhaal dit totdat je genoeg sushi hebt voor iedereen.

 

Voor een voorgerecht heb je waarschijnlijk aan vier rollen sushi per persoon genoeg. Maar meer mag natuurlijk altijd 😉 Eet smakelijk!

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply