Loading...

Superfood in een taartje: Avocado cheesecake

avocado cheesecake

Cheesecake is wat ons betreft echt gods gift to humanity. Maar altijd hetzelfde traditionele recept begint misschien wat te vervelen. Gelukkig hebben we een aantal varianten voor je. Wat dacht je van deze avocado cheesecake met limoen. Gezond en verantwoord snoepen zeg maar.

 

avocado cheesecake

 

Wat heb je nodig voor de avocado cheesecake?

 

Voor de bodem

  • 6 EL ongezouten boter
  • 100 gram koekkruimels (bastogne doet het altijd goed)
  • 50 gram suiker

 

Voor de vulling

  • 600 gram roomkaas (MonChou is altijd lekker)
  • 180 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 EL bloem
  • 1,5 rijpe avocado
  • snufje zout
  • 1 vanillestokje
  • 100 ML limoensap
  • Rasp van limoenschil

 

En wat ga je doen?

 

Voor de bodem

  1. Zet een oven op 180 graden. Vet de springvorm in met boter.
  2. Verkruimel de koek en meng het in een kom samen met de boter en suiker.
  3. Doe je mengsel in de springvorm, verdeel het en druk het even aan tot je een echte bodem hebt.
  4. Bak de bodem ongeveer 10 minuten in de oven. Haal de bodem er vervolgens uit en laat hem afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden.

 

En dan de vulling

  1. Haal het merg uit het vanillestokje en de avocado uit zijn schil. Snij de avocado in stukken. Prak de avocado fijn tot een papje.
  2. Meng de roomkaas, suiker, eieren, bloem,  avocado, limoensap, vanillemerg en een snufje zout samen in een mengkom.
  3. Giet nu je mengsel in de springvorm op de bodem en plaats de vorm voor ongeveer 1 uur en 15 minuten terug in de oven. Controleer af en toe of de cheesecake al gaar is door er een sateprikker in te steken. Komt deze er droog uit? Dan is de cheesecake gaar.
  4. Laat hem afkoelen voordat je hem opdient. Garneer de cheesecake met de limoenrasp. Voor een extra verfrissend effect strooi je er nog wat druppels limoensap over.

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply