Loading...

Spaghetti met inktvis en garnalen

spaghetti met inktvis en garnalen

Soms ontstaan recepten gewoon omdat iets anders niet lukt. Ik wil al een tijdje octopus eten. Maar op een of andere manier is dat bij mij in de buurt lastig verkrijgbaar. Gelukkig heb ik inmiddels ontdekt dat de lokale visboer op de markt het wel heeft! Maar als je dan vervolgens een te traag weekendtempo aanhoudt, is de octopus inmiddels uitverkocht. Balen! Wat nu? Hij had nog wel inktvis en ik besloot dan maar om daar iets mee te maken. En eerlijk is eerlijk, het resultaat was minstens zo lekker als dat de octopus is in mijn hoofd 😉

Vers is vis natuurlijk het lekkerst. Maar de garnalen haal ik meestal bij de plaatselijke toko uit de diepvries. Puur uit praktisch oogpunt. Want zo kan ik thuis op elk gewenst moment snel een lekkere curry of salade met garnalen maken. Die garnalen gaan dus vanavond gewoon door de spaghetti. Dit soort recepten doen mij wegdromen naar een van mijn vakanties in Italië. Lekker simpele pasta’s met vis en schaaldieren. Gelukkiger kan je mij bijna niet maken. Gecombineerd met een frisse witte wijn maak je van elke tuin of balkon je eigen Italiaanse terras. 

 

Spaghetti met inktvis en garnalen
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 150 gram spaghetti
  2. 150 gram inktvisringen (vers)
  3. 100 gram garnalen
  4. 1 sjalot - versnipperd
  5. 1 teen knoflook - fijn gehakt
  6. 250 gram cherry tomaten - gehalveerd
  7. 50 gram zwarte olijven - fijn gehakt
  8. 1 EL kappertjes
  9. 1 citroen - rasp en sap
  10. 1 bosje peterselie - fijn gehakt
  11. Peper & zout
  12. Scheutje olijfolie
Instructions
  1. Zet een pan op het vuur en fruit de sjalot. Voeg er vervolgens de knoflook en het pepertje aan toe. Fruit nog even aan en voeg dan de cherry tomaten toe.
  2. Wanneer de cherry tomaten zacht worden voeg je de kappertjes, olijven en een deel van de peterselie toe.
  3. Laat op een zacht vuurtje de ingrediënten een saus worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten
  4. Zet ondertussen een pan op het vuur en kook de spaghetti
  5. Wanneer de saus klaar is zet je hem apart in een mengkom. Voeg nogmaals een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak de inktvisringen en garnalen enkele minuten op een hoog vuur. Let goed op, want ze garen snel.
  6. Wanneer de inktvisringen en garnalen gaar zijn voeg je de saus toe en laat je alle smaken in elkaar trekken op een laag vuurtje totdat de spaghetti gaar is.
  7. Giet de spaghetti af. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en zorg dat alle spaghetti goed door de olijfolie wordt gemengd. Voeg de spaghetti toe aan je sauspan.
  8. Meng alles goed door elkaar. Rasp er de citroenrasp over en besprenkel met wat citroensap en peterselie.
Foodsels http://foodsels.nl/

You might also like

No Comments

Leave a Reply