Loading...

Sneeuwballen van Amaretto

Het is winter en dus tijd voor sneeuwballen. Nu krijg ik van die traditionele nogal koude handen. Daar pas ik voor. Deze variant is iets aangenamer. En zeker óók om naar iemands hoofd te slingeren. 😉 Het is een prima recept om te gebruiken voor bij de koffie of als dessert.

 

blogpost 1

 

Wat heb je nodig voor de sneeuwballen met Amaretto?

 

blogpost 2

 

En wat ga je doen

  1. Laat de amandelen 4 uur lang weken in een kom water. Je zou dit ook goed ’s nachts kunnen doen. Het is niet erg als ze langer staan.
  2. Giet het water af. Dep de amandelen droog en doe ze in de keukenmachine. Hak/maal ze tot een gladde pasta.
  3. Voeg vervolgens het poedersuiker, amandel extract en Amaretto toe. En zet de keukenmachine weer aan tot je een mooie mengsel hebt.
  4. Misschien is het mengsel nu te vloeibaar om er sneeuwballen van te rollen. Zet het mengsel dan 15 minuten in de koelkast.
  5. Rol er vervolgens kleine sneeuwballen van en rol ze door wat extra poedersuiker.

 

Serveer met wat extra poedersuiker ter decoratie. Eet smakelijk!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply