Loading...

Saffraan risotto met mosselen

Saffraan risotto met mosselen

Twee heerlijke ingrediënten verenigd in een risotto. Hier mag je ons voor wakker maken. Voor een goede risotto heb je misschien wat geduld nodig, maar wanneer je het eind resultaat proef weet je dat het niet voor niks is geweest.

 

Saffraan risotto met mosselen

 

Wat heb je nodig voor de saffraan risotto?

 

Voor twee personen

·      80 ML witte wijn voor de mosselen (+ 120 ML voor de risotto)

·      1 ui

·      1 teentje knoflook

·      Extra Vergine olijfolie

·      200 gram risotto

·      Een paar draadjes saffraan geweekt in een bakje water

·      1 L visbouillon

·      1 EL fijngehakte peterselie

·      3 EL Parmezaanse kaas

·      2 volle handen mosselen

 

Wat moet je doen?

1.    Maak de mossels schoon in een bak water en sorteer de slechte er uit.

2.    Stoom de mosselen in een afgesloten pan met de witte wijn tot ze allemaal zijn opengesprongen. Giet ze af en laat ze in een afgedekte pan staan.

3.    Hak de ui en teentje knoflook fijn en bak ze in een grote pan in een scheutje olijfolie.

4.    Voeg na enkele minuten de risotto toe en roer goed rond totdat alle korrels mooi glimmen van de olie.

5.    Voeg nu de wijn en de risotto draadjes met vocht toe en laat de risotto het vocht opnemen.

6.    Schep nu steeds een laagje bouillon bij de risotto, zodat de rijst constant onder water staat. Herhaal dit totdat je denkt dat de rijst bijna goed is*. Laat de rijst vervolgens indikken, maar kijk uit dat hij niet te droog wordt.

7.    Serveer de risotto het liefst in een diep bord. Drapeer de mosselen over de risotto. Maak af met wat Parmezaanse kaas en de peterselie. Eet smakelijk!

 

Vaak staat er op een pakje risotto een kooktijd van ongeveer 13 minuten. Laat dit voor wat het is en proef zelf na ongeveer 15 minuten de rijst zelf. Bijt op de korrel en als deze nog niet zacht is moet hij nog verder koken. Let erop dat het vuur niet te hoog staat. Hierdoor zal de risotto snel aanbranden.

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply