Loading...

Romige courgette pasta

courgette pasta

Het maakt mij eigenlijk niet uit of een pasta traditioneel Italiaans bereid is of juist meer modern. Ik ben gek op pasta en als de ingrediënten bij elkaar passen, dan hoor je mij niet zo snel meer klagen. Het fijne van pasta is dat het doorgaans snel te bereiden is. Zelf maak ik ook vaak pasta met restjes groenten uit de koelkast. Door groenten te grillen en kruiden toe te voegen kom je al heel snel tot een lekker gerecht. Maar uiteraard wil je ook wel eens een wat uitgebalanceerd recept. Toen liep ik tegen dit recept aan. Vol van smaak en heerlijk romig door de ricotta. Deze courgette pasta  is een echte allemansvriend. Behoort hij straks ook tot jouw vriendenkring?

 

courgette pasta

 

Wat heb je nodig de courgette pasta?

 

Voor 4 personen:

 

  • 336 gram Italiaanse worst
  • 375 gram ricotta
  • 345 gram spaghetti of andere lang gesneden pasta
  • 1 EL olijfolie
  • 2  courgettes, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 340 gram tomaten in blokjes (of 1 uitgelekt blik tomatenblokjes)
  • ½ TL gemalen rode peper vlokken
  • 1 TL zout
  • ½ TL zwarte peper
  • 2 EL basilicum

 

Hoe bereid je de courgette pasta?

  1. Breng een grote pan met water aan de kook, en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de Italiaanse worst bruin in een koekenpan totdat deze gaar is.
  3. Verhit de olijfolie in en grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de courgette toe en bak dit voor een paar minuten.
  5. Voeg de knoflook toe aan de courgette en breng op smaak met zout, peper en rode peper vlokken.
  6. Bak nog voor 2 minuten, totdat de courgette bijna gekookt is.
  7. Doe de tomaten erbij en roer totdat ze opgewarmd zijn.
  8. Doe de gekookte pasta, het courgette mengsel, de worst en ricotta in een grote kom. Roer dit door elkaar totdat alles gemengd is.
  9. Roer de basilicum erdoorheen en serveer direct.

 

Eet smakelijk!

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply