Loading...

De allerlekkerste honingkoekjes

honingkoekjes

Zien ze er niet super lekker uit? Het zijn net kleine zonnetjes op een bakplaat. Iedereen verdient zo nu en dan gewoon een lekker koekje. Even een kopje koffie of munt theetje en een moment voor jezelf. Dat zijn de perfecte momenten om van deze zelfgebakken honingkoekjes te genieten. Ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken en snel klaar. Hoe je ze maakt lees je in dit recept.

 

honingkoekjes

 

Wat heb je nodig voor de honingkoekjes?

  • 175 gram gesmolten boter
  • 175 gram poedersuiker
  • 50 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 5 eiwitten
  • Honing
  • Pompoenpitten

 

honingkoekjes

 

En wat ga je doen om de honingkoekjes te maken?

  1. Verwarm de oven naar 175 graden Celsius. Pak een muffin bakplaat en vet hem in met boter. *
  2. Pak nu een mengkom en meng de poedersuiker, bloem en de amandelmeel samen.
  3. Klop het eiwit op tot het stijf is. Voeg vervolgens het bloemmengsel toe aan de eiwitten. Spatel het mengsel er rustig doorheen.
  4. Voeg nu de gesmolten boter toe en twee eetlepels honing.
  5. Als alle ingrediënten een mooi mengsel vormen mag je het in de bakvorm gieten. Zorg dat je ze niet helemaal vult, maar maak mooie laagjes. Zo kunnen je koekjes goed garen.
  6. Bak de honingkoekjes voor 10 tot 12 minuten tot ze stevig aanvoelen en mooi goudbruin zijn.
  7. Rooster in de tussentijd wat pompoenpitten.

 

*Je zou ook een bakplaat kunnen gebruiken en toefjes van het mengel op een bakpapiertje kunnen plaatsen. Hierdoor krijgen de koekjes alleen een minder mooie vorm.

 

Als de koekjes klaar zijn bestrooi ze dan met wat pompoenpitten en wat extra honing. Warm natuurlijk het allerlekkerst. Eet smakelijk!

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply