Loading...

Quinoa salade met spinazie en rode biet

Quinoa salade met spinazie en rode biet

Als het zomer is eet ik liefst salades. Lekker luchtig, fris en toch voedzaam. Tenminste als je er genoeg zooi in stopt natuurlijk. Toch vind ik het vaak lastig om lekkere salades te bedenken. Een beetje inspiratie kan dan geen kwaad en dus ging ik op zoek. Gevonden! En ik maakte er een variant van die dankzij de quinoa net iets meer vult. Oh en ik houd niet zo van noten dus deed ik er pistache bij. Huh?! Haha ja dat lees je goed. Op een of andere vreemde manier houd ik noten doorgaans letterlijk niet binnen, maar verdraag ik pinda’s en pistache wel goed. Nootjes geven een lekkere crunchy bite aan een salade. Heb je liever andere nootjes? Geen noot (haha woordgrapnerdje alert)! Deze salade is een allemansvriend en gaat goed samen met de nootjes die jij lekker vindt. Gewoon van een noot een deugd maken. En nee nu heb ik echt geen noten meer op mijn zang. Gewoon lekker koken en genieten zou ik zeggen.

Oh en ben je geen quinoakutje of vind je het veel te gezond? Je kunt quinoa natuurlijk ook goed vervangen door couscous.

 

 

Quinoa salade met spinazie en rode biet
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Total Time
20 min
Prep Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 1 rode biet
  2. 0,5 Avocado
  3. 2 flinke handen spinazie
  4. 3 wortels - geraspt
  5. 75 gram quinoa - gekookt
  6. 1 bosje koriander - fijn gehakt
  7. 1 handje pistache nootjes
  8. 2 EL franse mosterd*
  9. 1 EL olijfolie*
  10. 1 EL witte wijnazijn*
  11. Sap van een halve citroen*
  12. 1 TL honing*
  13. Peper en zout*
  14. Handje pistache nootjes - geroosterd en fijn gehakt
Instructions
  1. Rooster de pistache nootjes in een pan. Hak ze fijn. Niet te fijn. Het mogen best grote stukken zijn. En zet apart.
  2. Snij de rode biet en avocado in stukjes en snij ook de spinazieblaadjes kleiner
  3. Breng in een mengkom de spinazie, quinoa samen en meng goed. Laat de warmte van de quinoa de spinazie wat slinken.
  4. Voeg er vervolgens de rode biet, avocado en geraspte wortel aan toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Breng nu alle ingrediënten voor de dressing samen en meng goed door elkaar. Hij is op smaak als je de balans van zoet, zuur en zout goed vind. Probeer daar wat mee te spelen.
  6. Doe de salade in een saladekom sprenkel er de koriander en pistache nootjes overheen en breng de dressing aan als ware je een schilderij aan het maken.
  7. Eet smakelijk!
Notes
  1. * ingrediënten voor de dressing
Foodsels http://foodsels.nl/

You might also like

No Comments

Leave a Reply