Loading...

Quinoa salade met gegrilde groene asperges

quinoa salade met gegrilde groene asperges

Deze groene rakkers liggen weer volop in de schappen van de supermarkt. En daarom kreeg ik echt weer zin in groene asperges. Overigens zegt het ‘groene’ van deze asperges natuurlijk niks over de duurzaamheid 😉

Voor je het weet koop je ze dan en vraag je je af ‘wat ga ik er eigenlijk mee maken?’. Goeie vraag. Gegrild vind ik ze toch het lekkerst. Dus dat gaan we sowieso doen. Maar de uitdaging staat. Wat ga ik ermee doen? Iets gezonds stond ook op mijn lijstje en dus werd het een quinoa salade. Samen met andere lekkere groenten die goed zijn te roosteren. Zo kwam ik spontaan op deze quinoa salade en eerlijk is eerlijk, laat ik bescheiden blijven, het was een overweldigend groot succes 😉 Dat wil ik natuurlijk met jullie delen.

De kippies zijn lekker pittig. Hou je daar niet van? Laat dan de harissa weg uit de marinade. Je zou dit eventueel kunnen vervangen door een beetje tomatenpuree. Al is dit niet perse nodig, want de marinade heeft smaak genoeg. Hoe langer je de kip laat marineren, hoe beter. Zelf leg ik de gemarineerde kip altijd een avond van te voren klaar in de koelkast. Zo trekken de kruiden er goed in.

Eet je liever vegetarisch? Dan kan je de kip ook prima weglaten. Ik zou dan wat andere kruiden toevoegen zoals oregano en tijm. 

 

Quinoa salade met gegrilde groene asperges
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Ingredients
 1. - 100 gram quinoa
 2. - 300 gram kipfilet in reepjes gesneden
 3. - 12 cherry tomaatjes gehalveerd
 4. - 1 rode ui in 4 stukken
 5. - 1 bosje peterselie gehakt
 6. - 2 lente uitjes
 7. - 1 EL Worchester sauce
 8. - 2 EL olijfolie
 9. - 1 EL harissa
 10. - 0,5 TL komijn
 11. - 0,5 TL koriander
 12. - 0,5 TL paprikapoeder
 13. - 0,25 TL gerookt paprikapoeder (niet noodzakelijk, wel super lekker)
Instructions
 1. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Marineer de kip met de Worchester sauce, olijfolie, harissa, komijn, koriander en paprikapoeder. Zet dit een paar uur in de koelkast. Geen tijd? Geen nood! Dan grill je direct de kip.
 3. Doe de rode ui en de cherry tomaatjes in een mengkom en besprenkel ze met olijfolie. Leg ze op een bakplaat en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven.
 4. Kook de quinoa gaar, lek uit en zet apart.
 5. Besprenkel de asperges met olijfolie en grill ze in een grillpan totdat ze een mooi kleurtje hebben. Klaar? Snij de groene asperges in 6 stukken. en zet apart.
 6. Grill nu de kip in de grill pan.
 7. Haal de bakplaat uit de oven. Hak de rode ui fijn in kleine stukjes.
 8. Pak nu een schaal of bak en meng alle ingrediënten door elkaar.
Foodsels http://foodsels.nl/

You might also like

No Comments

Leave a Reply