Loading...

Quinoa gevulde paprika’s

gevulde paprika

Er zij van die momenten dat je geen zin hebt in moeilijk en fancypancy eten. Ik wil op dat soort momenten gewoon iets voorspelbaars. En dan vind ik gevulde paprika’s mijn beste vrienden. Eigenlijk hangen ze een beetje tussen een snack en een maaltijd in. Op zoek naar recepten met quinoa kwam ik deze variant tegen. En nu al mijn BFF onder de gevulde paprika’s! De bofkont.

 

gevulde paprika

 

 

Wat heb je nodig voor de met Quinoa Gevulde Paprika’s?

 

Voor 6 personen

 

  • 500 gram gekookte quinoa
  • 100 gram groene chillipepers
  • 150 gram maïs
  • 100 gram ingeblikte zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 240 gram klein gesneden tomaten
  • 40 gram verkruimelde feta
  • 3 EL vers gesneden koriander
  • 1 TL komijn
  • 1 TL knoflookpoeder
  • ½ TL uienpoeder
  • ½ TL chilipoeder, of meer naar smaak
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper, naar smaak
  • 6 paprika’s, ontsteeld, ontzaad en waar de bovenkant vanaf gesneden is
  • 50 gram geraspte jonge kaas

 

Hoe maak je de met Quinoa Gevulde Paprika’s?

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een ovenschaal van 9 bij 13 cm met bakpapier.
  2. Doe de quinoa, groene pepers, maïs, bonen, tomaten, kaas, koriander, komijn, knoflook, uien- en chilipoeder en zout en peper in een grote kom.
  3. Vul elke uitgeholde paprika met de quinoa vulling.
  4. Plaats de gevulde paprika’s in de klaargemaakte ovenschaal, met de vulling naar boven.
  5. Bak dit tot de paprika’s er gebakken uitzien en de vulling helemaal opgewarmd is. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten. Haal ze 5 minuten voor tijd even uit de oven en strooi er de geraspte kaas over. Als de kaas goedbruin is zijn de gevulde paprika’s klaar.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply