Loading...

Prikkelende paprika pasta

Soms kom je van die recepten tegen die echt een feestje zijn voor je smaakpapillen. Geloof me, dit is er zo één. Jamie Oliver weet als geen ander de mooiste smaakcombinaties samen te stellen. In dit recept doet hij dat met geroosterde paprika. Nu zijn geroosterde paprika’s sowieso een genot, maar in combinatie met feta en citroensap is het helemaal bingo.

 

pasta blogpost

 

Wat heb je nodig voor de prikkelende pasta?

 

Voor 4 personen

  • 400 gram tagliatelle
  • Olijfolie
  • 1 sjalot, fijn gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 geroosterde paprika’s uit een pot*, in reepjes gesneden
  • Gedroogde oregano
  • 50 gram feta (maar dat mag natuurlijk altijd meer zijn)
  • Citroensap

 

* Geroosterde paprika’s kun je ook zelf maken. Het is zeker lekkerder, maar ook wat meer werk.

 

En wat ga je doen?

  1. Kook de tagliatelle in ongeveer 7 minuten al dente.
  2. Zet een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Bak daarin de knoflook en het sjalotje voor ongeveer 2 minuten.
  3. Voeg vervolgens de geroosterde paprika en de oregano toe. Een beetje peper en zout om alles op smaak te brengen en hup de tagliatelle er door.
  4. Klaar om op te dienen. Doe de tagliatelle op het bord. Kruimel er feta overheen en besprenkel met olijfolie.

 

Wees gewaarschuwd! Na dit recept eenmaal geprobeerd te hebben wil je nooit meer zonder. Eet smakelijk!

 

Bron: Jamie Magazine

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply