Loading...

Pittige pompoensoep. Om je vingers bij af te likken.

pittige pompoensoep

Om je vingers aflikken als je soep eet. Dat klinkt ene beetje raar toch? Maar geloof me deze soep is zo lekker dat je het automatisch gaat doen. Mijn vader heeft het niet zo op ‘gekke’ soepen, maar deze pompoensoep kan hij wel waarderen. Hij is wat dat betreft een goede graadmeter om te checken of iets wel écht lekker is 😉 Het zal waarschijnlijk wel komen doordat ik uitschoot met de sambal. Daar is hij namelijk gek op. Pompoensoep is heerlijk in de winter. Lekker als voorgerecht of als hoofdgerecht met een lekker stokbroodje.

 

pittige pompoensoep

 

Wat heb ik nodig voor de pittige pompoensoep?

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 grote aardappels
  • Olijfolie
  • 1 TL gemberpoeder
  • 1TL komijnpoeder
  • 1 TL gemalen korianderzaad
  • 500 gram pompoen (de soort maakt niet zoveel uit)
  • 3 blokjes tuinkruiden bouillon
  • Sambal (liefst huisgemaakte van de toko)
  • 4 EL crème fraiche
  • Peper

 

En wat ga je doen

  1. Pel en versnipper de ui. Snij de paprika, pompoen en aardappels in stukjes.
  2. Verhit een grote pan (voor 1,5L soep) met olie op het vuur. Fruit de ui en paprika 2 minuten.
  3. Voeg vervolgens het gemberpoeder, komijn- en korianderzaad en de peper toe. Roer goed, zodat de kruiden goed gemengd zijn.
  4. Voeg nu de pompoen en aardappel toe aan de pan. Roer alles weer even goed door elkaar.
  5. Voeg nu de bouillonblokjes en 1,5 water bij de pan. Laat het geheel 20 minuten koken.
  6. Pureer alles vervolgens met de staafmixer. En voeg vervolgens naar smaak sambal en crème fraiche toe.

 

Persoonlijk mag de pompoensoep van mij best een beetje pittig zijn. Maar smaken verschillen natuurlijk. Denk ook aan je gasten. Die kunnen soms minder pit hebben dan jijzelf 😉 Eet smakelijk!

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply