Wij zijn gek op frietjes. Af en toe zondigen met een goede klodder mayo is natuurlijk helemaal niet erg. Maar wat als frietjes een stuk gezonder zouden zijn? Dan kan je er nog veel meer van eten 🙂 Dit recept voor Parmezaanse frietjes is gezond en heeft een lekkere twist. Heerlijk voor tussendoor of bij een etentje met vrienden.
Â
Â
Wat heb je nodig voor de Parmezaanse frietjes
Voor twee personen
- 6 tot 8 aardappelen (van een gemiddelde grootte)
- 1,5 EL extra vergine olijfolie
- 0,5 TL tijm
- 0,5 TL oregano
- 0,5 TL rozemarijn
- 0,5 TL knoflookpoeder of 1 teentje
- 2 EL geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Â
Â
Â
Wat moet je doen
- Zet de oven op 220 graden.
- Leg een bakpapiertje op de ovenplaat.
- Was de aardappelen en snij ze met schil en al in keurige frietjes (of partjes).
- Meng in een schaal de olijfolie, tijm, oregano, rozemarijn, knoflook, peper en zout.
- Meng de frietjes in de schaal met het mengsel van olijfolie.
- Leg de frietjes op de ovenplaat en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas.
- Zet de plaat in de oven en bak de frietjes goudbruin in ongeveer 30 – 45 minuten. De baktijd hangt sterk af van de dikte van de frietjes. Proef daarom af en toe of de frietjes al gaar zijn.
- Buon apetito!
Â