Loading...

Panna cotta taartje met pompoen

panna cotta

Over desserts gesproken. Zelf vind ik het leuk om een onverwachte twist toe te voegen. Men verwacht vaak iets zoets en dat krijgt men ook. Maar waar smaakt dat verder naar? Juist de smaken die je niet kunt plaatsen maken een dessert vaak af. Vandaar ook dit panna cotta taartje. Het romige Italiaanse dessert kennen we inmiddels. En dus wordt het tijd voor een leuke variant, het panna cotta taartje mét pompoen.

 

panna cotta

 

 

Wat heb je nodig voor het panna cotta taartje?

 

Voor het koekbakje

  • 120 gram ongezoete geraspte kokos
  • 7 gram Kokosbloem
  • 1 TL gemberpoeder
  • Zout
  • 26 gram kokosvet (gesmolten)
  • 65 gram honing
  • 21 gram Melasse (Aziatisch stroopachtig product)

 

Voor de panna cotta

  • 2,5 gelatine vellen
  • 200 ML kokosmelk
  • 20 gram maple syrup (mag ook een andere siroop zijn)
  • 1 vanille stokje
  • 125 gram geraspte pompoen
  • 0,25 TL kaneel poeder
  • 0,25 TL Gember poeder
  • 0,25 TL Nootmuskaat
  • 0,25 TL Kruidnagel

 

panna cotta

 

En wat ga je doen?

 

Voor het koekbakje

  1. Verwarm de oven naar 180 graden.
  2. Meng in een kom de geraspte kokos, kokosbloem, gemberpoeder en het zout samen.
  3. Voeg daar vervolgens de olie, honing en de melasse aan toe. Mix het geheel goed tot een mooi egaal mengsel. Gebruik eventueel een keukenmachine.
  4. Doe het mengsel in een langwerpige bakvorm en maak er een deegbakje van. Maak het bakje hoog genoeg om straks het panna cotta mengsel in te kunnen gieten.
  5. Zet de bakvorm ongeveer 15 minuten in de oven. Je deeg/koekbakje moet goed knapperig en hard genoeg zijn. Controleer dit regelmatig en haal tijdig uit de oven.

 

Voor de panna cotta

  1. Zet een sauspan op het vuur en verhit de kokosmelk. Meng er vervolgens de gelatine vellen door. Roer goed totdat alle vellen helemaal zijn opgelost. Zet apart en laat het geheel 10 minuten afkoelen.
  2. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en verhit het geheel ongeveer 5 minuten onder constant roeren.
  3. Vul nu het koekbakje met het panna cotta mengsel, maar niet tot de rand. Laat een opstaande rand blootliggen. Zet het geheel ruim 3uur in de koelkast om op te stijven.

 

Snij de panna cotta taart aan en serveer met een beetje slagroom. Eetsmakelijk!

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply